Einddatum zakelijke bankpas en creditcard

Als je je zakelijke betaalpas en creditcard goed bekijkt, dan zie je dat er een einddatum op staat. Vraag je je af wat je moet doen als die datum dichterbij komt? Het antwoord luidt: helemaal niets! Voordat je pas of card die vervaldatum bereikt, sturen wij je automatisch een vervangende pas.

Automatisch een vervangende zakelijke betaalpas of creditcard

Iedere zakelijke pas of zakelijke creditcard heeft een vervaldatum. Eens in de vijf jaar ontvang je automatisch een vervangende betaalpas of creditcard. Je hoeft daar zelf niets voor te doen. Het kost je ook niets extra. Als je de nieuwe betaalpas een keer gebruikt in een geld- of betaalautomaat werkt je oude zakelijke pas niet meer. De oude creditcard werkt nog tot aan de vervaldatum.

Instellingen vervangende zakelijke betaalpas

Alle instellingen van je pas blijven precies zoals ze waren. Alleen het pasnummer van de nieuwe pas is anders. Dat nummer heb je nodig om in te loggen op Rabo Internetbankieren (Pro). Het nummer staat op de voorkant van je betaalpas.

Dit blijft hetzelfde:

pincodelimiet voor het betalen bij betaalautomatenlimiet voor geld pinneninstellingen voor betalen in het buitenlandinstellingen voor contactloos betalen

Je hoeft de vervangende pas niet te activeren. Hij is direct klaar voor gebruik.

Instellingen vervangende creditcard

De pincode van je nieuwe zakelijke creditcard blijft hetzelfde. Twee dingen veranderen wel:

de nieuwe card heeft een nieuwe vervaldatumde driecijferige code (CVC bij een Mastercard en CVV bij Visa ) achter op de vervangende card is ook anders

Lastig? Ja dat snappen we, maar het is wel veiliger als deze nummers af en toe veranderen. Je hoeft de nieuwe creditcard niet te activeren. Hij werkt direct.

Vernietig je oude zakelijke passen

Om misbruik te voorkomen, is het belangrijk om je oude zakelijke betaalpas en creditcard te vernietigen. Knip de passen in kleine onherkenbare stukjes en gooi ze in de afvalbak voor het plastic. Knip vooral de magneetstrip en de chip van de passen door en zorg ervoor dat je naam en rekeningnummer onherkenbaar zijn.

Veelgestelde vragen

Waar staat de einddatum van mijn zakelijke betaalpas of creditcard?

De einddatum van je zakelijke betaalpas staat achterop de pas. Bij valid thru staan de maand en het jaar wanneer de pas afloopt. Bij een zakelijke creditcard staat de valid thru datum op de voorkant van de card.

Hoe weet ik of mijn vervangende passen onderweg zijn?

Dat kunnen we niet precies zeggen. Maar zeker is dat je ze ontvangt voordat je oude passen vervallen.

Service en Contact