Druk met ondernemen en geen tijd voor je administratie? Gelukkig is je accountant een held. Jij regelt een standaard bankverklaring en de accountant zorgt ervoor dat de jaarrekening pico bello in orde komt.

Aanvragen van een standaard bankverklaring

Je vraagt de bankverklaring aan bij je Rabobank. Neem zelf contact op met ons of laat het door je accountant doen. Ongeveer tien werkdagen na de aanvraag, versturen wij de verklaring naar jou en naar je accountant. Het aanvragen gaat als volgt: 

  1. Download het aanvraagformulier.
  2. Vul het formulier in en onderteken het. 
  3. Stuur het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier per post en/of e-mail op naar je lokale Rabobank.
  4. Wij maken de standaard bankverklaring. 
  5. Wij sturen de standaard bankverklaring per post en/of e-mail naar jou en naar je accountant.
Als je meerdere ondernemingen hebt, kun je voor al je ondernemingen een standaard bankverklaring aanvragen via één aanvraagformulier. Download het formulier (PDF)

Kosten van een standaard bankverklaring

Een standaard bankverklaring kost € 75 exclusief btw. We schrijven de kosten automatisch van je zakelijke rekening af.

De standaard bankverklaring

Een standaard bankverklaring is een document met daarop een overzicht van alle bankzaken van je bedrijf: 

De rekeningnummers van je zakelijke betaal- en spaarrekeningen. Eventuele beleggingen of kredieten. De wettelijke vertegenwoordigers of gemachtigden en wat zij voor je onderneming mogen regelen. 

De Rabobank werkt met de standaard bankverklaring van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De standaard bankverklaring is er ook in het Engels: de standard bank confirmation. 

Wanneer is een bankverklaring nodig? 

Bij het opmaken van de jaarrekening van je bedrijf heeft de accountant de bankverklaring nodig. Zo controleert hij of de bankgegevens zoals leningen, zekerheden en kredieten goed in de jaarrekening staan.

Veelgestelde vragen

Ik ben geen klant meer van de Rabobank, kan ik nog een standaard bankverklaring aanvragen?

Ja. Als je klant bij ons was in de periode waar de bankverklaring over gaat, kunnen wij een bankverklaring voor je maken.

Service en Contact