Bij Rabobank kun je nu ook zakelijk met Apple Pay betalen. Dat is:

Contactloos betalen, maar dan met je iPhone of Apple WatchOnline afrekenen via iPadSnel, makkelijk én veilig
Activeer Apple Pay

Voor wie is het?

Heb je een zakelijke rekening bij Rabobank? En staat de Rabo Internetbankieren overeenkomst van deze rekening op jouw naam? Dan kan jij Apple Pay ook zakelijk gebruiken.

Helaas werkt Apple Pay zakelijk niet met volmachten en autorisaties. Dus als jouw medewerkers (of boekhouder) toegang hebben tot je rekening, kan je Apple Pay niet gebruiken met je zakelijke rekening. Ook wanneer de overeenkomst van Rabo Internetbankieren of rekening over meerdere eigenaren beschikt, is Apple Pay niet mogelijk.

Uiteraard kun je ook als privé klant gebruik maken van Apple Pay.

Hoe betaal je met Apple Pay?

Overal waar je contactloos kunt betalen, kun je ook betalen met Apple Pay. Betalen met Apple Pay is een veilige en snelle manier om met je iPhone of Apple Watch in winkels, restaurants én online te betalen. Hieronder lees je hoe je ermee betaalt.

Betalen met je iPhone of iPad

Wanneer je in de winkel of in horeca wilt betalen, houd je je iPhone of iPad, net als bij contactloos betalen met je betaalpas, kort tegen de betaalautomaat. Voor betalen met Apple Pay gelden dezelfde limieten als bij contactloos betalen met je betaalpas.

Betalen met Face ID
Om te betalen druk je twee keer op de ontgrendelingsknop aan de zijkant, kijk je naar het scherm en houd je daarna je iPhone bij de lezer van de betaalautomaat.

Betalen met Touch ID en toegangscode
Voor Touch ID houd je je iPhone bij de betaalautomaat en bevestig je met je vinger op de thuisknop. Als je een toegangscode gebruikt, dan bevestig je de betaling met de toegangscode.

Betalen met je Apple Watch

Ook met je Apple Watch kun je snel en veilig betalen in winkels. Hiervoor houd je je Apple Watch tegen de betaalautomaat en dubbelklik je op het knopje aan de zijkant. Zorg ervoor dat je het scherm van je Apple Watch een paar centimeter van het betaalapparaat houdt. Wanneer de betaling is bevestigd, voel je een korte trilling.

Online met Apple Pay betalen

Steeds meer bedrijven, webshops en apps bieden afrekenen met Apple Pay aan. Hiervoor kies je bij betaalopties voor Apple Pay. De betaling bevestig je met je Face ID, Touch ID of zijknop van je Apple Watch. Je herkent deze dienst aan het logo van Apple.

Betalen met meerdere passen in je Apple Wallet

Heb je meerdere digitale betaalpassen in je Apple Wallet? Geen enkel probleem. In je Apple Wallet is standaard een betaalpas ingesteld, wanneer je meerdere passen wilt gebruiken stel je dit in. Voor het bevestigen van de betaling kun je nog kiezen met welke betaalpas je wilt afrekenen. Hiervoor tik je onderin op je andere betaalpas. Hierna kun je nog checken of dat je de juiste betaalpas hebt gekozen. Tot slot moet je de betaling nog even bevestigen met je Face- of Touch ID of persoonlijke toegangscode.

Betaalpassen beheren in je Apple Wallet

Wat heb je nodig?

Om Apple Pay te installeren en gebruiken, moet je telefoonnummer bekend bij ons zijn. Dit controleer je in de Rabo App bij ‘Persoonlijke gegevens’. Verder heb je nodig:

Een zakelijke betaalrekening bij Rabobank,De Rabo App énEen Apple device met Face- of Touch ID (behalve de iPhone 5s).

Let op, het is helaas nog niet mogelijk om zakelijk te betalen wanneer je medewerkers (of boekhouder) toegang hebben tot je rekening. Apple Pay zakelijk werkt niet met volmachten en autorisaties.

Bekijk op Apple.com of je toestel geschikt is

Lees hier de voorwaarden (PDF)

Aan de slag met Apple Pay?

Lees hier hoe het werkt voor iPhone, Apple Watch en iPad Lees hier meer over de veelgestelde vragen

Zelf regelen & Contact