Ondernemers uit de retailsector zijn ieder jaar welkom op het Anton Dreesmann Jaarcongres 'Retailing Beyond Borders'. Op vrijdag 18 januari 2019 heeft de negende editie plaatsgevonden, met als centraal thema 'NEW RETAIL! New markets, Partnerships & Business models'. De datum voor het congres in 2020 is vrijdag 17 januari 2020. Wil je erbij zijn? Neem contact op met je Rabobank Relatiemanager. Het congres is bedoeld voor bestuurders van grotere retailers.

En de award gaat naar...

Tijdens het Anton Dreesmann congres 2019 mocht Nick Roode de ‘Rabobank Anton Dreesmann Thesis Award’ in ontvangst nemen. Een thesis over het onderwerp: ‘The impact of door-to-door store flyer content decisions on customer behaviour: a quantitative research’. Nieuwsgierig naar de uitkomsten?

Download het rapport (PDF)

Jaarcongres 2019: nieuwe markten, samenwerkingen en businessmodellen

Retailmarkten in Nederland en Europa zullen beperkt groeien. Als de totale taart niet veel groter wordt, zullen retailers ervoor moeten zorgen een groter deel van de taart te krijgen. Het concept van het 'waardewiel' - de opvolger van de traditionele waardeketen - biedt daarvoor aanknopingspunten. De kern van dit concept is dat de retailer niet meer de enige toegangspoort is naar de klant, maar dat er vele partijen zijn waaronder merkeigenaren, groothandels en online platforms. Voor retailers biedt dit kansen via samenwerking met deze partijen waarmee nieuwe markten en businessmodellen binnen bereik komen. Tijdens het congres hebben diverse sprekers hun inzichten en ervaringen op dit gebied gedeeld, waaronder Hunkemöller, Shimano en BCC.

Lees hier het rapport van de Rabobank over het waardewiel: Retailing Beyond Borders - Het waardewiel biedt kansen voor retailers. (PDF)

Samenwerking met Stichting Anton Dreesmann

De Rabobank werkt sinds 2011 samen met Stichting Anton Dreesmann, een kennisinstituut voor en van retailers. Ruim twintig grote Nederlandse retailers zijn bij deze stichting aangesloten om van de stichting een toonaangevend kennisplatform voor retailers te maken.

Lees meer over deze stichting op Antondreesmann.nl Website Stichting Anton Dreesmann

Jaarcongres 2018: innovatie

Jaarcongres 2018: innovatie

Op 19 januari 2018 vond het congres plaats met 'innovatie' als centraal thema. Het is voor retailers geen keuze meer om aan innovatie te werken. Het congres stond in het belang van innovatie als het antwoord op de snel veranderende retailwereld. Daarbij is innovatie geen strategische keuze meer, maar een noodzaak om te overleven. Tijdens het congres deelden nationale en internationale retailondernemers hun ervaringen op het gebied van innovatie, waaronder Albert Heijn, Wehkamp en Ocado. Nieuwsgierig naar de kansen die innovatie biedt?

Lees meer over het Anton Dreesmann Jaarcongres 2018

Congres 2017: Working on Transition

Congres 2017: Working on Transition

Op 20 januari 2017 vond de achtste editie plaats van het Rabobank Anton Dreesmann Jaarcongres. Het centrale thema ‘Working on Transition’ heeft betrekking op de fundamentele veranderingen waar de retailsector mee wordt geconfronteerd. Goed inspelen op deze veranderingen is nodig om de Nederlandse retailsector van nieuwe impulsen te voorzien. Dit vraagt om vernieuwend denken en handelen van alle betrokkenen bij de sector, onder wie retailers, leveranciers, vastgoedeigenaren en overheden.

Inspirerende sprekers

Tijdens het congres deelden we inspirerende voorbeelden van vernieuwing door partijen die op een succesvolle manier aan hun transitie werken. Sprekers waren onder meer Casper Meijer (CEO Blokker Holding), Tjeerd Jegen (CEO HEMA), Joris Beckers (medeoprichter Picnic) en Jan Zijderveld (President Europe, Unilever).

Publicaties

Winnende scriptie retailcongres: 'Enhancing the in-store experience for female customers of Tommy Hilfiger' (PDF) Retailing beyond borders -Working on Transition (PDF) Van verkoper naar productcurator (PDF)

Contact

Wil je meer informatie over Stichting Anton Dreesmann en/of over het congres? Kijk dan op de website van de stichting of neem contact op met een van onze sectorspecialisten.

Jos Voss

Jos Voss

  • Sectorspecialist
  • Retail en Groothandel
06 13 45 79 29 LinkedIn
Olaf Zwijnenburg

Olaf Zwijnenburg

  • Sectorspecialist
  • Retail en Groothandel
06 13 76 40 77 LinkedIn