Zakelijke rekening met Startersvoordeel

Ben jij net je eigen bedrijf gestart? Of doe je dat binnenkort? Dan heb je vroeg of laat een zakelijke rekening nodig. Bij ons krijg je als startende ondernemer als je een zakelijke rekening opent je eerste jaar Startersvoordeel. Dat wil zeggen:

 • Je 1e jaar korting op je zakelijke rekening, bankpas + online bankieren
 • Je 1e jaar korting op je transactiekosten
 • Je 1e jaar korting op andere producten voor starters, zoals een pinautomaat
Ik sta al langer dan 12 maanden ingeschreven bij de KvK

Wat kost een zakelijke rekening zonder Startersvoordeel?

Een zakelijke rekening kost bij Rabobank € 9,95 per maand exclusief transactiekosten.

Bekijk onze tarieven

Speciaal voor startende ondernemers

Rabo Startersvoordeel krijg je als je maximaal 12 maanden ingeschreven staat bij de KvK, je eerste zakelijke rekening bij Rabobank opent en geen vereniging of stichting hebt.

Startersvoordeel

In je 1e jaar na KvK-inschrijving krijg je Startersvoordeel

 • Alleen voor startende ondernemers
 • Korting op je zakelijke rekening en transactiekosten
 • Met korting zakelijke Rabo-producten gebruiken, zoals SmartPin

Extra: Rabo Bizzy

De bankrekening die je boekhouding doet

 • Speciaal voor starters: in je 1e jaar voor € 5 in plaats van € 12,50 per maand
 • Inclusief boekhoudtool Tellow

Extra: Interpolis® verzekering

Je 1e halfjaar gratis Interpolis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

 • Extra korting bovenop je Startersvoordeel
 • Dagelijks opzegbaar
 • 90% van de ondernemers heeft een AVB

Zo werkt Startersvoordeel

Startersvoordeel betekent concreet dat pas als je kosten voor de Startersvoordeelproducten (zie verderop) boven de € 70 komen, wij deze in rekening brengen. Zolang je die € 70 niet haalt, betaal je niets.

Met € 70 Startersvoordeel per maand kan je al veel doen. Een zakelijke rekening kost je normaal gesproken € 9,95 per maand + transactiekosten. Die transactiekosten zijn voor een startende ondernemer gemiddeld € 15 per maand. Dan houd je van je Startersvoordeel € 45,05 over. Dit bedrag kan je bijvoorbeeld inzetten om Rabo SmartPin te gebruiken, hiermee maak je van je smartphone een pinapparaat, handig!

Waarom een zakelijke rekening

Een eigen rekening voor je bedrijf is absoluut een goed idee als jij een start wilt maken met je bedrijf. Reden nummer 1: je privé en zakelijke administratie gescheiden houden.

Ontdek waarom een zakelijke rekening een goed idee is

Alle Startersvoordeelproducten

Je Startersvoordeelkorting geldt op veel zakelijke producten. Zo kan je op een voordelige manier ontdekken welke producten jij nodig hebt en of ze bij je passen.

Bekijk welke producten je binnen Startersvoordeel kunt afsluiten

Details Rabo Startersvoordeel

Kenmerken

Startersvoordeel in het kort:

 • het 1e jaar tot € 70 per maand korting op bijna alle zakelijke producten voor betalen en ontvangen, waaronder de zakelijke rekening, bankpas, online bankieren en transactiekosten.
 • De korting berekenen we altijd aan het eind van de maand. Pas als je kosten in een maand boven de € 70 komen, brengen wij het bedrag boven de € 70 in rekening. 

Bekijk welke producten je met Startersvoordeel kunt afsluiten

Na Startersvoordeel:

Als je 12 maanden Startersvoordeel bijna voorbij zijn, krijg je van ons een seintje per mail. Je kunt dan bekijken of je de producten waar je Startersvoordeel op ontvangt, blijft gebruiken of wilt opzeggen. Blijf je ze gebruiken, dan betaal je zodra je Startersvoordeel voorbij is, voor die producten het normale tarief.

Voor wie is Rabo Startersvoordeel?

Je komt in aanmerking voor Startersvoordeel als je:

 • korter dan 12 maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en
 • voor het eerst zakelijk klant wordt bij de Rabobank en nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van het Startersvoordeel, en
 • geen vereniging of stichting bent
Kosten

Met het Rabo Startersvoordeel ontvang je een jaar lang € 70 korting per maand op bijna alle zakelijke producten voor betalen en ontvangen, waaronder de zakelijke rekening en transactiekosten.

Bekijk de tarieven van onze producten

Voorwaarden

Lees voor het openen van een zakelijke rekening met Startersvoordeel de voorwaarden goed door. Goed om te weten, bij Rabobank noemen we de zakelijke rekening ook wel rekening courant. De voorwaarden van de rekening courant zijn dus de voorwaarden van de zakelijke rekening.

Veelgestelde vragen over Startersvoordeel

Hoe open ik een zakelijke rekening?

Een zakelijke rekening openen kan bij Rabobank op 2 manieren:

 1. Door in te loggen met je particuliere rekening. Je opent de rekening dan volledig online. Dit kan alleen als je een eenmanszaak opent of een bv met 1 directeur-grootaandeelhouder (DGA). 
 2. Via een aanvraagformulier. Deze route volg je als je nog geen klant bent bij Rabobank of een bedrijf met een andere rechtsvorm opent.

Houd in beide gevallen je KvK-nummer bij de hand.

Open een zakelijke rekening met Startersvoordeel

Hoe krijg ik Startersvoordeel?

Als je een rekening opent vragen we je om je KvK-nummer. Staat je bedrijf minder dan 12 maanden ingeschreven bij de KvK en voldoe je aan alle voorwaarden dan krijg je Startersvoordeel. 

Wanneer krijg je Startersvoordeel?

 • je korter dan 12 maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en
 • je voor het eerst zakelijk klant wordt bij de Rabobank en nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van het Startersvoordeel, en
 • je geen vereniging of stichting hebt

Wat is Rabo Bizzy

Met Rabo Bizzy is het alsof er een assistent in je zakelijke Rabobank-rekening zit. Eentje die dag en nacht voor jou aan het werk is. Rabo Bizzy verwerkt bijna vanzelf je betalingen in je boekhouding én bereidt je btw-aangifte voor. Zo weet je altijd precies wat wél en niet betaald is. En ook hoe je er financieel voor staat. Ideaal. Want dat levert je héél véél kostbare tijd op.

Rabo Bizzy is geschikt voor zzp’ers en bedrijven tot en met 4 medewerkers met een eenmanszaak of bv (met maximaal 1 bestuurder). Het is minder geschikt voor ondernemingen met grote voorraden en ondernemers in de zorg.

Lees meer over Rabo Bizzy

Ik wil graag Tellow, zit dat ook in het Startersvoordeel?

De boekhoudtool Tellow is onderdeel van Rabo Bizzy. Rabo Bizzy is een pakket met de producten die je nodig hebt om je bankrekening je boekhouding te laten doen: de zakelijke rekening, de bedrijfsspaarrekening, Tellow en internetbankieren. Dit pakket kan je afsluiten met Startersvoordeel, je betaalt dan je eerste jaar € 5 per maand in plaats van € 12,50. De transactie- en boekingskosten vallen binnen je Startersvoordeel. Daarvoor ga je dus pas betalen als je in totaal boven de € 70 per maand komt.

Lees meer over Rabo Bizzy

Hoe zit het met de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis?

Als startende ondernemer betaal je de eerste 6 maanden geen premie voor de Interpolis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is een extra korting die bovenop het Rabo Startersvoordeel komt

Je kunt hiervan gebruik maken als:

 • je korter dan 12 maanden staat ingeschreven bij de KvK, en
 • een zakelijke rekening hebt bij Rabobank, en
 • je bedrijfsomzet maximaal € 1 miljoen per jaar is.

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering verschillen per onderneming. Ze zijn afhankelijk van:

 • de branche waarin je werkt
 • het aantal medewerkers binnen je organisatie
 • de hoogte van je omzet of exploitatiekosten

Als je een aansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten, berekent onze adviseur daarom samen met jou wat je premie zal zijn.

Lees meer over de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wat als mijn jaar Startersvoordeel voorbij is?

Als je 12 maanden Startersvoordeel bijna voorbij zijn, krijg je van ons een seintje dat jouw Startersvoordeel binnenkort afloopt. Je kunt dan bekijken of je de Startersvoordeelproducten blijft gebruiken of wilt opzeggen. Blijf je ze gebruiken, dan betaal je het normale tarief zodra je Startersvoordeel voorbij is.

Klaar voor Rabo Startersvoordeel?