Zakelijke rekening met Startersvoordeel

Ben jij net je eigen bedrijf gestart? Of doe je dat binnenkort? Dan heb je vroeg of laat een zakelijke rekening nodig. Bij ons krijg je als startende ondernemer als je een zakelijke rekening opent je eerste jaar Startersvoordeel. Dat wil zeggen:

In je 1e jaar betaal je geen vaste kosten voor je zakelijke rekening, bankpas + online bankieren (= € 0,00 in plaats van € 9,95 per maand) In je 1e jaar krijg je korting op je transactiekosten en veel zakelijke betaalproducten Met de zakelijke rekening bij Rabobank kan je ook onze andere zakelijke producten afnemen en de verzekeringen van Interpolis ZekerVanJeZaak®
Open een rekening

Dit is Startersvoordeel

Startersvoordeel betekent concreet dat wij je kosten voor de Startersvoordeelproducten (zie verderop) pas in rekening brengen als deze boven de € 70 per maand komen. Zolang je die € 70 niet haalt, betaal je niets voor de Startersvoordeelproducten.

Wat kan je met Startersvoordeel?

Met € 70 Startersvoordeel per maand kan je al veel doen. Een zakelijke rekening kost je normaal gesproken € 9,95 per maand + transactiekosten. Voor startende ondernemers zijn die transactiekosten gemiddeld € 6 per maand. Dan houd je van je Startersvoordeel € 54,05 over. Dit bedrag kun je bijvoorbeeld inzetten om Rabo SmartPin te gebruiken, hiermee maak je van je smartphone een pinapparaat, handig!

Zo werkt SV

Bizzy

Start meteen goed met Rabo Bizzy

Wist je dat 25% van de startende ondernemers een boete krijgt omdat ze te laat zijn met hun btw-aangifte? Zo blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst. Voorkom dit met Rabo Bizzy! Met Rabo Bizzy gaat boekhouden als vanzelf. Elke betaling gaat direct naar je btw-overzicht. En elk kwartaal staat de aangifte voor je klaar. Super simpel, je hoeft deze alleen nog na te lopen en in te dienen.

Kijk wat Rabo Bizzy voor jou kan betekenen

Startersvoordeel

Extra voordeel op verzekeringen

Koffie over de laptop van je opdrachtgever, een klant die uitglijdt over je net gedweilde vloer. Neem je zulke risico’s? Of dek je ze toch liever af? Met de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) van Interpolis ZekerVanJeZaak® ben je hiervoor verzekerd. En, goed om te weten, als starter betaal je de eerste 6 maanden géén premie.

Maak gebruik van dit aanbod en start nóg sterker!

En wist je al dat je het eerste jaar 30% premiekorting krijgt op de Arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Ontdek het voordeel

Startersvoordeel producten

Alle Startersvoordeelproducten

Je Startersvoordeel geldt voor veel zakelijke producten. Zo kan je op een voordelige manier ontdekken welke producten jij nodig hebt en of ze bij je passen.

Bekijk welke producten je binnen Startersvoordeel kunt afsluiten

Startersvoordeel Soepdame

Waarom een zakelijke rekening?

Een eigen rekening voor je bedrijf is echt een goed idee als jij een start wilt maken met je bedrijf. Reden nummer 1: je privé en zakelijke administratie gescheiden houden.

Lees waarom een zakelijke rekening een goed idee is

Klaar voor Rabo Startersvoordeel?

Open een rekening

Details Rabo Startersvoordeel

Kenmerken

Startersvoordeel in het kort:

  • het 1e jaar tot € 70 per maand korting op bijna alle zakelijke producten voor betalen en ontvangen, waaronder de zakelijke rekening, bankpas, online bankieren en transactiekosten.
  • de korting berekenen we altijd aan het eind van de maand.
  • voor de zakelijke rekening betaal je geen vaste kosten.

Bekijk welke producten je met Startersvoordeel kunt afsluiten

Als je een zakelijke rekening opent, krijg je sowieso:

één zakelijke bankpas van de Rabobank: de Rabo WereldPastoegang tot Rabo Internetbankieren met de Rabo Appalerts via e-mail en/of via een pushbericht op je smartphoneoptioneel: een Rabo Scanner (één per rekening of gebruiker)digitale rekeningafschriften

Na Startersvoordeel:

Als je 12 maanden Startersvoordeel bijna voorbij zijn, krijg je van ons een seintje per mail. Je kunt dan bekijken of je de producten waar je Startersvoordeel op ontvangt, blijft gebruiken of wilt opzeggen. Blijf je ze gebruiken, dan betaal je zodra je Startersvoordeel voorbij is, voor die producten het normale tarief.

Voor wie is Rabo Startersvoordeel?

Je komt in aanmerking voor Startersvoordeel als je:

korter dan 12 maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, énvoor het eerst zakelijk klant wordt bij de Rabobank en nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van het Startersvoordeel, éngeen vereniging of stichting bent

Let op: om als minderjarige bij Rabobank een zakelijke rekening te kunnen openen, heb je een handlichting van de rechtbank nodig waar geen limieten aan het gebruik van de rekening zijn verbonden. De bank kan de eventueel gewenste limieten namelijk niet controleren. Geef dit dus ook duidelijk aan bij je ouders vóór je een verzoek tot handlichting indient bij de rechtbank.

 

Rentetarieven

Op de zakelijke rekening geldt een negatieve creditrente voor hogere saldi. Deze rente is variabel en kan op elk moment wijzigen. Wij informeren je als de rente wijzigt.

Hier vind je actuele rentepercentages

Kosten

Met het Rabo Startersvoordeel ontvang je een jaar lang € 70 korting per maand op bijna alle zakelijke producten voor betalen en ontvangen. Na dit jaar ga je de normale tarieven voor de zakelijke rekening betalen.

Bekijk de tarieven van onze producten

Lees de voorwaarden van Rabo Startersvoordeel (PDF)
Voorwaarden

Lees voor het openen van een zakelijke rekening met Startersvoordeel de voorwaarden goed door. Goed om te weten, bij Rabobank noemen we de zakelijke rekening ook wel rekening courant. De voorwaarden van de rekening courant zijn dus de voorwaarden van de zakelijke rekening.

Algemene voorwaarden Rekening Courant 2020 (PDF) Terms and Conditions Current Accounts 2020 English (PDF) Lees de algemene bankvoorwaarden (PDF)

De zakelijke rekening met Startersvoordeel is bedoeld voor zakelijk betalingsverkeer en niet voor het aanhouden van derdengelden. Derdengelden zijn tegoeden van anderen die je in bewaring hebt. Hiervoor kun je een Rabo DerdengeldenRekening openen.

Veelgestelde vragen over Startersvoordeel

Wat komt eerst? Rekening of KvK? 

De KvK. Om een zakelijke rekening te kunnen openen, heb je een kvk-nummer nodig. Dat krijg je als je je bedrijf inschrijft bij de KvK.

Hoe open ik een zakelijke rekening?

Heb je al een KvK-nummer? Zo niet, regel dat dan eerst. Je hebt het namelijk nodig om een zakelijke rekening te kunnen openen.

Bij Rabobank kan je op 3 manieren een zakelijke rekening openen:

  1. Log op deze pagina in met je prive betaalpas. Je vraagt de rekening dan volledig online aan. Dit kan als je een eenmanszaak of een bv hebt met 1 directeur-grootaandeelhouder. Ook moet je meerderjarig zijn, de Nederlandse nationaliteit hebben en in Nederland wonen.
  2. Via de app. Dit kan als je een eenmanszaak of een bv hebt met 1 directeur-grootaandeelhouder. Ook moet je meerderjarig zijn, de Nederlandse nationaliteit hebben en in Nederland wonen. Je vraagt de rekening dan volledig in de app aan, via Zelf regelen.
  3. Telefonisch. Deze route volg je in de andere gevallen. Kijk hier voor het telefoonnummer.

Houd in alle gevallen je KvK-nummer bij de hand.

Hoe krijg ik Startersvoordeel?

Als je een rekening opent vragen we je om je KvK-nummer. Staat je bedrijf minder dan 12 maanden ingeschreven bij de KvK en voldoe je aan alle voorwaarden dan krijg je Startersvoordeel. 

Wanneer krijg je Startersvoordeel?

Je korter dan 12 maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, énJe voor het eerst zakelijk klant wordt bij de Rabobank en nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van het Startersvoordeel, énJe geen vereniging of stichting hebt

Ik ben minderjarig, wat nu?

Om als minderjarige bij Rabobank een zakelijke rekening te kunnen openen, heb je een handlichting van de rechtbank nodig waar geen limieten aan het gebruik van de rekening zijn verbonden. De bank kan de eventueel gewenste limieten namelijk niet controleren. Geef dit dus ook duidelijk aan bij je ouders vóór je een verzoek tot handlichting indient bij de rechtbank.

Heb ik altijd zo’n apparaatje nodig?

Nee hoor. Via online of mobiel kun je binnen bepaalde limieten geld overboeken zonder Rabo Scanner. Deze limieten bepaal je zelf. Je hoeft dan je scan-apparaatje niet meer overal mee naar toe te slepen.

Lees meer

Wat is Rabo Bizzy

Rabo Bizzy is een koppeling van je zakelijke rekening bij de Rabobank en boekhoud-tool Tellow. Alles werkt slim samen. Hierdoor krijg je meer inzicht en overzicht in je administratie. Zo staat elk kwartaal je btw-aangifte klaar en heb je altijd inzicht in wat je écht kunt besteden.

Voor wie is Rabo Bizzy
Je hebt een eenmanszaak of een bv met maximaal 4 werknemers. Heb je een onderneming in de retail? Dan is Rabo Bizzy geschikt als je facturen verstuurt. Je werkt namelijk niet met een voorraadadministratie.

Lees meer over Rabo Bizzy

Ik wil graag Rabo Bizzy, kan dat met Startersvoordeel?

Boekhoud-tool Tellow – onderdeel van Rabo Bizzy – valt niet binnen de Startersvoordeelproducten. Als je ervoor kiest om Rabo Bizzy uit te proberen, heb je de eerste maand geen kosten voor boekhoud-tool Tellow. Daarna wordt het abonnement automatisch verlengd en betaal je € 8,99 per maand voor Rabo Bizzy.

Lees meer over Rabo Bizzy

Hoe zit het met de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis?

Als startende ondernemer betaal je de eerste 6 maanden geen premie voor de Interpolis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze korting komt bovenop het Rabo Startersvoordeel.

Je kunt hiervan gebruik maken als:

je korter dan 12 maanden staat ingeschreven bij de KvK, eneen zakelijke rekening hebt bij Rabobank, enje bedrijfsomzet maximaal € 1 miljoen per jaar is.

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering verschillen per onderneming. Ze zijn afhankelijk van:

de branche waarin je werkthet aantal medewerkers binnen je organisatiede hoogte van je omzet of exploitatiekosten

Als je een aansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten, berekent onze adviseur daarom samen met jou wat je premie zal zijn.

Lees meer over de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wat als mijn jaar Startersvoordeel voorbij is?

Als je 12 maanden Startersvoordeel bijna voorbij zijn, krijg je van ons een seintje per e-mail dat jouw Startersvoordeel binnenkort afloopt. Je kunt dan bekijken of je de Startersvoordeelproducten blijft gebruiken of wilt opzeggen. Blijf je ze gebruiken, dan betaal je het normale tarief zodra je Startersvoordeel voorbij is.

Zelf regelen & Contact