Bedrijfsoverdracht

Je bedrijf verkopen: Rabobank helpt je op weg

Je bedrijf overdragen is een grote stap. Emotioneel maar ook zakelijk. Het is een proces dat maanden of soms zelfs jaren duurt. Ook als een overdracht nu nog ver weg lijkt, is het goed om er toch eens over na te denken. Want in hoeverre is jouw bedrijf klaar voor een toekomstige verkoop? En wat valt er nog te verbeteren om te zorgen dat je het maximale uit deze belangrijke deal kan halen? In een vrijblijvend gesprek helpen wij je graag op weg.

illustratie puzzel

Start op tijd en maak je bedrijf verkoopklaar

Vrijblijvend advies Je accountmanager zorgt dat je altijd met de juiste expert aan tafel zit Vermogensplanning: ontdek naar welke verkoopprijs je toe wil werken Maak gebruik van het netwerk en de kennis van Rabobank Jezelf eerst nog inlezen? Download dan ons gratis e-book

Is jouw bedrijf klaar voor een verkoop? Ontdek het in een vrijblijvend gesprek

Voor elke ondernemer komt er ooit een punt om uit het bedrijf te stappen. Sommige ondernemers hebben een duidelijk beeld bij dat moment. Dat kan op een bepaalde leeftijd zijn, bij een doel dat je hebt bereikt of een moment wanneer je bedrijf een bepaalde waarde heeft. Maar het moment om terug te treden kan ook plotseling eerder komen. Doordat er ineens een koper op de stoep staat, je gezondheidsproblemen krijgt of er zich een mooie nieuwe zakelijke kans voordoet waar je je op wil richten.

In hoeverre is jouw bedrijf klaar voor een bedrijfsoverdracht? Onze zakelijke accountmanagers geven je hierover graag advies in een vrijblijvend gesprek. Ook als er nog geen sprake is van een concrete overdracht. Je zakelijke accountmanager is je sparringspartner in het hele traject en zorgt dat je altijd met de juiste expert aan tafel zit. Of dat nou een financieringsspecialist, een vermogensplanner of een overdrachtsadviseur is.

illustratie papieren vliegtuigje

Vermogensplanning

Niet alleen het proces van de overdracht is belangrijk. Het is ook goed om stil te staan bij de fase nadat je het bedrijf hebt overgedragen. Bij welke verkoopwaarde kun je je huidige levensstijl behouden? Hoe hoog moet de verkoopwaarde zijn om een bepaalde dromen waar te kunnen maken? En als er veel vermogen overblijft, hoe kun je dit dan het best investeren op een manier die goed bij jou past? Het Vermogensplan Bedrijfsoverdracht geeft je dit inzicht.

Lees meer over een Vermogensplan Bedrijfsoverdracht

Rembrandt Fusies en Overnames

Voor ondersteuning bij grotere of complexe bedrijfsoverdrachten zet Rabobank de experts in van Rembrandt Fusies en Overnames. Zij zijn een zelfstandige en onafhankelijke dochteronderneming van Rabobank met een jarenlange ervaring op het gebied van advisering en begeleiding van bedrijfsoverdracht. Wil je graag dat er een expert van Rembrandt Fusies en Overnames bij jouw overdracht betrokken wordt? Bespreek dit dan met je accountmanager.

E-book Bedrijfsoverdracht

E-book bedrijfsoverdracht: De deal van je leven

Je bedrijf verkopen is geen alledaagse bezigheid. Het is een langdurig traject met veel partijen, financiële beslissingen en emotionele keuzes. Hoe bereid je je voor en waar moet je allemaal aan denken? Wij helpen je op weg met dit gratis e-book.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer