Rabobank

Je bedrijf verkopen

Het verkopen van je bedrijf is een grote stap. Misschien ook een stap waar je nu nog niet mee bezig bent. Maar het is wel een scenario dat goed is om vroeg over na te denken. Want wat doe je als er een bod komt op een onverwacht moment? Dan is het zaak om te zorgen dat je goed voorbereid bent. Want een bedrijfsoverdracht is een complex en langdurig proces.

Rabobank

Hulp van een zakelijke adviseur

Je bedrijf overdragen is een grote stap. Is jouw bedrijf klaar voor een verkoop? Of ben je dit nog aan het overwegen? Ook als een overdracht nu nog ver weg lijkt, is het goed om er toch eens over na te denken. We denken graag met je mee met een vrijblijvend gesprek.

Liever eerst zelf verder lezen

Bedrijfsoverdracht toekomstmuziek?

Ook als de verkoop van je bedrijf nog toekomstmuziek is, zijn er een aantal aspecten waar je nu al aan kan werken om je bedrijf verkoopklaar te maken. Hierbij een paar tips waar je nu al aan kan denken:

Het verkooptraject bij een bedrijfsovername

Je bedrijf overdragen is een grote stap. Hoe ziet dit proces er nou uit en welke stappen moet je nemen?

    Jouw voornemens over bedrijfsoverdracht: Overweeg je persoonlijke redenen en doelen voor de verkoop. De verkoop van je bedrijf voorbereiden: Maak je bedrijf verkoopklaar en schakel adviseurs in. Op zoek naar kopers: Benader potentiële kopers via je netwerk of online platforms. Van onderhandelen naar contract: Begin de onderhandelingen met serieuze kopers en werk toe naar een contract. De deal: Tekenen van de koopovereenkomst en het melden van wijzigingen bij de KVK en de belastingdienst. De toekomst na de bedrijfsoverdracht: Na overdracht heb je mogelijk een behoorlijke koopsoms op je rekening staan. Hoe ga je hier mee om? Heb je nieuwe plannen voor een onderneming of wil je je vermogen op een andere manier onderbrengen? Je kan dit bespreken met je accountmanager of onze private bankers en vermogensplanners.

Aspecten van een bedrijfsoverdracht

Een bedrijfsoverdracht heeft veel verschillende aspecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Je bedrijf verkopen? Rabobank helpt je graag.

Geschiedenis

Begin op tijd

Voor elke ondernemer is het goed om stil te staan bij de toekomst. Wanneer zou je willen stoppen en ben je er op voorbereid als dit moment eerder komt? Lees in onze artikelen wat je nu al kan doen om je bedrijf klaar te maken voor een optimale verkoop. Of download het gratis e-book vol met tips en ervaringen van andere ondernemers.

Geschiedenis

We ontzorgen je

Je bedrijf overdragen is een grote stap. Je zakelijke accountmanager ontzorgt je graag. Of je bedrijfsoverdracht nu concreet is of nog in de verre toekomst ligt. Je accountmanager kan je helpen om je bedrijf zoveel mogelijk te optimaliseren voor een verkoop en heeft een groot netwerk van potentiële kopers en experts die je bij kunnen staan.

Figuur zit in ampersand

De toekomst na de bedrijfsoverdracht

Niet alleen het verkoopproces is belangrijk. Ook je toekomst na de overdracht. Welke verkoopopbrengst heb je nodig om je huidige levensstijl te behouden? Misschien houd je vermogen over en wil je weten hoe je hier het meeste rendement uit kan halen? Je zakelijke accountmanager zorgt dat je altijd op het juiste moment met de juiste specialist aan tafel zit.

Je bedrijfsoverdracht goed geregeld

Wil jij je ook goed voorbereiden op een bedrijfsoverdracht? We helpen je graag persoonlijk verder tijdens een vrijblijvend gesprek. Liever zelf nog even inlezen? Download dan ons gratis e-book.

Rabobank

'Ik wilde mijn broers en zussen niet benadelen bij de overname van ons familiebedrijf'

Een familiebedrijf overnemen is een grote stap waar veel bij komt kijken. Kees en Maartje Brokking kunnen daarover meepraten.

Bekijk onze andere tips

phone

Hulp nodig?