Agrarische ondernemer

De toekomst van je boerenbedrijf

Stilstaan bij de toekomst van je boerenbedrijf wordt steeds belangrijker. Maak je je zorgen over het vinden van een opvolger? Of doet de maatschappelijke druk op de agrarische sector je besluiten om te stoppen? Om al je opties in kaart te brengen is een goede voorbereiding belangrijk. Daar kunnen wij je bij helpen.

Waarom hulp van Rabobank?

Illustratie traktor

We kennen jou en je onderneming

We weten wat voor jou en je bedrijf belangrijk is. We geven altijd inzicht op basis van jouw situatie en vragen. Onze experts kennen de markt, denken proactief mee en helpen met oplossingen. Bankier je niet bij Rabobank? Geen zorgen, ook dan zijn we er voor je.

Illustratie tandwielen

Groot netwerk en lokale aanwezigheid

We voelen ons sterk verbonden met onze klanten en leden en daarmee ook met de toekomst van Nederland. Dankzij onze lokale verankering en onze aanwezigheid in verschillende netwerken, kunnen wij het verschil maken.

Illustratie samenwerking

Persoonlijk en vertrouwd

Je financiële toekomst vertrouw je niet zomaar aan iemand toe. Dat begrijpen we. We zijn een vertrouwenspersoon als het gaat om jouw vermogen en geven eerlijk inzicht. Ook zorgen we dat je altijd met de juiste specialist aan tafel zit.

Begin op tijd met je wensen op papier zetten

Wat zijn je wensen voor de toekomst? En wat als je bijvoorbeeld wilt stoppen met je bedrijf? Voor fiscale herstructureringen en juridische wijzigingen gelden wettelijke termijn van enkele jaren. Het is dan ook belangrijk om hier tijdig bij stil te staan. Zo kun je goed nadenken over hoe je het wilt aanpakken.

Heb je al nagedacht over je financiën?

Zeker als je overweegt om te stoppen met je bedrijf, is het belangrijk om na te denken over een financieel plan. Wat doe je bijvoorbeeld met vermogen dat vrijkomt? Samen kijken we naar jouw ideeën en geven we inzicht in wat voor (financiële) gevolgen dit heeft. We ondersteunen je in het hele proces en zijn een sparringpartner voor al je vraagstukken.

Veehouderij koeien

'Financiële planning is houvast voor de toekomst’

Veehouders Aad en Marianne Hendriks besloten te stoppen met hun melkveebedrijf en hebben de hulp van Rabobank ingeschakeld. ‘Voor ons is de bank altijd een onderdeel geweest van het bedrijf. De begeleiding die we kregen gaf rust en vrijheid. We wisten waar we aan toe waren en dat gaf een gevoel van zekerheid.’

Lees hun verhaal

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Stilstaan bij de toekomst van je boerenbedrijf roept vragen op. Het is immers niet iets dat je dagelijks doet. Ga je bijvoorbeeld verkopen? Of draag je het over aan iemand in de familie? Het kan een emotioneel proces zijn, zowel voor jou als voor de familie. Zorg daarom voor rust, inzicht en overzicht. Zo kun je keuzes en afwegingen maken die bij jou en je bedrijf passen.

Je financiële planning goed geregeld

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen of wil je meer weten over het belang van financiële planning? We helpen je graag persoonlijk verder tijdens een vrijblijvend gesprek.