Plan maken voor je bedrijf

Met een goed plan schets je zelf de toekomst van je bedrijf. Dat kan een ondernemingsplan zijn, maar ook een innovatief of strategisch plan. Misschien wil je in de toekomst wel een samenwerking aangaan. We geven je praktische tips over plannen maken voor de toekomst.

Het BMC: jouw bedrijf overzichtelijk op één A4-tje

Wanneer je plannen wil maken is het fijn als je een beeld hebt van waar je bedrijf staat en hoe je doelgericht aan de slag kunt. Het Business Model Canvas (BMC) is een middel om je volledige businessmodel visueel in kaart te brengen. De structuur van het model dwingt je na te denken over alle belangrijke onderdelen van je (nieuwe) bedrijf. Centraal staan steeds klant én klantwaarde, welke waarde vertegenwoordigt je bedrijf voor je toekomstige klant?

In deze video leggen we je uit hoe het BMC model werkt en hoe je deze invult. Liever verder lezen?

Hulp en inspiratie van andere ondernemers

Benieuwd hoe andere ondernemers plannen maken voor de toekomst en duurzaam weten op te schalen? Deze ondernemers delen welke keuzes zij hebben gemaakt.

Bekijk onze andere tips

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer