Rabo Impactlening

Met de Rabo Impactlening geven wij een rentekorting aan bedrijven en organisaties die ondernemen met een duurzame of maatschappelijke impact. Speciaal voor duurzame koplopers en ondernemers in de zorg- en onderwijssector.

Voor welke rentekorting kom ik in aanmerking?

Duurzame bedrijven
lenen met rentekorting tot 0,65%voor leningen vanaf € 250.000

Voor duurzame koplopers

Loopt je bedrijf voorop in duurzaam ondernemen en is je bedrijf in het bezit van een van de geselecteerde keurmerken? Dan ben je een duurzaam koploper: een bedrijf met een positieve impact op het milieu en de samenleving. Wij willen duurzaam ondernemen extra stimuleren. Daarom ontvang je een rentekorting tot 0,65% als je een nieuwe zakelijke lening aanvraagt.

Regels

Deze zijn opgesteld samen met de Europese Investeringsbank (EIB), onze fundingpartner.

in je bedrijf werken maximaal 3000 ftede looptijd van de zakelijke lening is vijf of tien jaarhet bedrag dat je wilt lenen ligt tussen € 250.000 en € 7,5 miljoen

Naast de bovenstaande regels moet je onderneming in het bezit zijn van een van de geselecteerde duurzame keurmerken. Deze keurmerken moeten voldoen aan verschillende concrete en objectieve criteria. Bijvoorbeeld voldoende en onafhankelijke controle en scherpere criteria dan de wettelijke eisen.

Bekijk alle duurzame keurmerken
Zorg- en onderwijssector
lenen met rentekorting tot 0,85%voor leningen vanaf € 100.000

Sociale sector

Is je bedrijf of instelling actief in het onderwijs (inclusief speciaal onderwijs en Integraal Kindcentra's) of eerstelijns zorg? En loopt je bedrijf aantoonbaar voorop als het gaat over maatschappelijk ondernemen of wil je stappen gaan zetten in de verduurzaming van je gebouwen? Dan stimuleren wij je graag met een rentekorting tot 0,85% op je nieuwe zakelijke lening.

Regels

Deze zijn opgesteld samen met de Council of Europe Development Bank (CEB), onze fundingpartner.

in je bedrijf of instelling werken maximaal 3000 ftede looptijd van de zakelijke lening is vijf of tien jaarhet bedrag dat je wilt lenen ligt tussen de € 100.000 en € 7,5 miljoenvoor de onderwijssector geldt dat je instelling met de investering aantoonbare stappen in de verduurzaming van uw gebouw(en) realiseert. Dit betekent concreet: voldoen aan Wet Milieubeheer, Energielabel C of B en/ of Frisse Scholen Klasse C of Bvoor de eerstelijns zorg geldt dat je BIG-geregistreerd moet zijn.

Hoe kan ik een impactlening aanvragen?

De eerste stap naar de impactlening is de aanvraag van een zakelijke lening. Deze kun je online aanvragen tot € 1 miljoen. Wil je meer lenen? Maak dan een afspraak. Tijdens het financieringsgesprek kijk je samen met je Rabobank of je in aanmerking komt voor de impactlening. De rentekorting verrekenen we in je offerte.

Infographic Rabo Impactlening 2021 Q3

Deze duurzame ondernemers gingen je voor

De eerste duurzame koploper die gebruikmaakte van de Rabo Impactlening was de Verspillingsfabriek. Mede dankzij het gunstige tarief van de impactlening konden zij hun doelen verwezenlijken. Ook duurzame eierproducent Kipster ontving een impactlening die er voor zorgde dat hun concept verder uitgebreid kon worden. Ben je benieuwd welke ondernemers nog meer een volgende stap hebben kunnen zetten met de Rabo Impactlening? Bekijk de infographic en lees meer over hun duurzame ambities.

Wat zijn de kosten van de impactlening?

De kosten van de impactlening zijn hetzelfde opgebouwd als die van een reguliere zakelijke lening. Je Rabobank kan je daar meer over vertellen. Omdat je je op duurzaam of sociaal-maatschappelijk vlak inzet, krijg je een rentekorting. Aan deze regeling zijn geen aanvullende kosten verbonden.

Voorwaarden

Het bedrag dat beschikbaar is voor de kortingsregeling is beperkt. Als dat bedrag op is, kan Rabobank geen impactlening meer verstrekken. Er komen regelmatig nieuwe bedragen beschikbaar. Het moment van aanvragen is mede bepalend of de korting kan worden toegekend. Neem voor meer informatie contact op met je Rabobank.

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering