Ondernemers tijdens een workshop

Rabo Werkplaats

  Ondernemen is vernieuwen. En wij juichen dat toe. Want wie vernieuwt, blijft groeien. Daarom organiseren we in Alkmaar, Groningen, Deventer, Delft en Eindhoven de Rabo Werkplaats. Voor iedere ondernemer die wil vernieuwen, maar niet weet waar hij moet starten.

  Meld je direct aan

  Bezoekers geven een 8,2

  Vernieuw je bedrijf

  Experimenteren. Bezig zijn met nieuwe dingen. Onderzoeken of iets slimmer kan. Voor veel ondernemers is innoveren iets waar ze energie van krijgen. Wil je ook aan de slag met innovatie? Meld je aan en krijg praktische tips over innovatie binnen je bedrijf, nieuwe businessmodellen en de mogelijkheden van data. Tijdens de workshops ga je zelf aan de slag met nieuwe ideeën, die je meteen kunt toepassen.

  Kim Spinder

  Kim Spinder

  Heb je duizend ideeën, maar gebeurt er nooit wat? Dat is waar het vaak misgaat. Kim Spinder heeft al heel wat kilometers op de teller staan als het gaat om innoveren in de praktijk. En dat betekent: hobbels overwinnen, mensen meenemen, succes creëren en je eigen energie bewaken. Kim vertelt in 20 minuten hoe je dat aanpakt.

  Business model inc logo

  Business Models Inc. 

  Kijk jij regelmatig met een frisse blik naar je businessmodel? Dat is belangrijk, want zo word je niet plotseling verrast. Na het analyseren van 150 bedrijven ziet designbureau Business Models Inc. 6 grote verschuivingen. In een keynote van 20 minuten nemen ze je mee in verschillende ‘shifts’ en inspireren ze je met spraakmakende voorbeelden zoals Swapfiets, Picnic en 247Tailorsteel.

  Programma

  15.45 uurInloop
  16.00 uurStart Rabo Werkplaats
  16.10 uur'Business Model Shifts' door Business Models Inc.
  16.35 uur'Innovatielessen uit de praktijk' door Kim Spinder
  17.00 uurStart Workshops
  17.10 uurWorkshop 1: Business Model Innovatie
  17.55 uurWorkshop 2: Waarde creëren met Data
  18.30 uurBorrel
  19.00 uurEinde Rabo Werkplaats

  Wat je kunt verwachten op de Rabo Werkplaats

  Workshops

  Workshop 1: Business Model Innovatie

  In een interactieve sessie laat Business Models Inc. zien hoe je op zoek gaat naar jouw toekomstige businessmodel. Aan de hand van het Business Model Canvas kijk je hoe er nu waarde wordt gecreëerd voor de klant én bedenk je nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. Je krijgt nieuwe inzichten die je na de workshop meteen kunt toepassen.

  Workshop 2: Waarde creëren met Data

  In een presentatie deelt Egge van der Poel zijn ervaringen met het creëren van waarde (in kennis en euro’s!) door het gebruik van data, ondersteund door praktijkvoorbeelden uit de profit en non-profit. Egge is betrokken bij verschillende Big Data educatie programma’s (bv. JADS) en hij geeft regelmatig colleges en presentaties over de mogelijkheden van data.

  Rabo Werkplaats: Meld je aan!

  Ook vernieuwend ondernemen? Meld je aan voor een Rabo Werkplaats. Gratis. En voor iedere ondernemer die wil vernieuwen, maar niet weet waar hij moet starten.