Kennismakers

Kennismakers over sociaal ondernemen

Hoe meer we samenwerken, hoe beter. Zeker nu. Daarom laten we twee verschillende ondernemers met elkaar kennismaken. In deze aflevering: Bianca en Dennis. Zij maakt bijenhotels, hij ontwerpt meubels. Een gesprek over sociaal ondernemen en welke impact corona heeft op hun businessmodel.

Bianca en Dennis over sociaal ondernemen

Kennismakers

Sociaal en duurzaam ondernemen

Net als de meeste ondernemers streven ook Bianca en Dennis naar het maken van winst. Toch is dat niet wat hun in eerste instantie drijft.

Bianca werkt met mensen die een sociale afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Het is voor haar dan ook belangrijk dat ze in coronatijd omzet blijft draaien. Hoe meer ze verkoopt, hoe meer mensen ze een plek kan bieden in haar werkplaats. Dennis wil met zijn gerecyclede meubels op duurzaam vlak impact maken. Maar ook bij hem zijn door corona projecten weggevallen.

Businessmodel updaten

In tijden van crisis ontkomen veel ondernemers er bijna niet aan om hun businessmodel onder de loep te nemen. Er worden steeds meer manieren bedacht om tóch omzet te behalen, zoals het openen van een take-away, door het starten van een webwinkel of door het leveren aan andere groepen klanten.

Bianca verkoopt normaal gesproken aan bedrijven en gemeentes. Door corona zijn ze kleine bijenhotels gaan maken, zodat ze die via de webshop aan particulieren kunnen verkopen. Ook Dennis heeft zijn focus verlegd: van projecten naar de directe verkoop van meubels. Hij heeft hier zelfs iemand voor aangenomen, juist nu de omzet omlaag gaat.

Kennismakers

Bianca

Bianca is oprichter van Bijenhotelkopen.nl en heeft twee vaste werknemers. Zij maken bijenhotels met mensen die een sociale afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door corona zijn ze nu kleine bijenhotels voor particulieren gaan maken, zodat ze die via de webshop kunnen verkopen.

'Je ziet toch dat we ook wel weer overeenkomsten hebben. Zo kan je altijd van elkaar leren.'

Kennismakers

Dennis

Dennis is eigenaar van Planq Design Meubels. In het bedrijf werken 4 mensen. Zij maken duurzame meubels van gerecyclede textiel; ze gebruiken bijvoorbeeld 12 spijkerbroeken om 1 stoel te maken. Door corona vielen hun projecten weg, dus moesten ze hun focus verleggen op meer commercie om hun meubels aan de man te brengen.

'Ik heb er over nagedacht hoe we ons werk bij haar in de werkplaats krijgen, om daar een samenwerking van te maken.'

bekijk kennismakers

Kennismakers

Hoe meer we samenwerken, hoe beter. Daarom laten we twee verschillende ondernemers kennismaken met elkaar. Wat doen ze anders en waarin lijken ze op elkaar? De kennis van de één, helpt de ander verder. En jou misschien ook wel. Wat kan jij leren van andere ondernemers?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer