Twee mannen zijn aan het werk

Stagiaires aannemen? Houd hier rekening mee

Het vinden van nieuwe mensen is voor veel ondernemers een behoorlijk uitdaging. Heb je wel eens aan een stagiair gedacht? Zo creëer je extra capaciteit en help je iemand in zijn leerproces. Toch zijn er ook aspecten om rekening mee te houden.

Wanneer kies je voor een stagiair?

Een stagiair is iemand die in het kader van een studie werkervaring opdoet bij een bedrijf. Vaak is het een verplicht onderdeel van de opleiding. Soms gaat het om enkele weken, maar er zijn ook stages die een jaar duren.

    Snuffelstage: de scholier of student maakt één dag of een hele week kennis met een beroep, vaak in het eerste jaar van het mbo of hbo Meeloopstage: onder begeleiding worden al specifieke beroepstaken uitgevoerd Werkend leren: de mbo-student combineert school met een baan in een bedrijf. Als de stage meer dan 60% van de opleiding uitmaakt, dan praten we over Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Gaat het om een kleiner deel, dan heet het de Beroepsopleidende Leerweg (BOL). Afstudeeropdracht: in het laatste jaar van het hbo voert de student een praktijkgerichte opdracht bij een bedrijf uit. Afstudeeronderzoek: de universitaire student werkt aan een gerichte onderzoeksvraag en schrijft daar een scriptie over.

Denk van tevoren goed na waar je behoefte aan hebt. Gaat het vooral om productie draaien, dan heeft het weinig zin om een student aan te nemen die met een afstudeeronderzoek aan de slag wil.

Voordelen van een stagiair

Kamp je met een personeelstekort? Het inzetten van een stagiair kan een manier zijn om dit probleem deels te verhelpen. Zo zijn er meer voordelen aan de inzet van stagiaires.

  1. Ze zijn goedkoop, een stagevergoeding kost minder dan een regulier salaris (zometeen lees je meer over de regels)
  2. Ze beschikken mogelijk over specifieke kennis, over de inzet van social media en IT bijvoorbeeld.
  3. Ze kijken met een frisse blik naar je product en dienstverlening.
  4. Ze kunnen aan de slag met taken die anders blijven liggen, zoals een marketingplan of het bijhouden van de website.
  5. Ze groeien mogelijk uit tot nieuwe medewerkers.

Dit laatste argument geldt misschien wel als het grootste voordeel. Concrete cijfers zijn niet voorhanden, maar in de praktijk blijkt een stage zeer regelmatig de opstap naar een echte baan. Zo kun je als werkgever je vacatures ingevuld.

Aandachtspunten zijn er natuurlijk ook. Verwacht niet dezelfde output als bij een reguliere medewerker, stagiaires zijn vaak jong en moeten nog veel leren. Daarnaast kost het begeleiden van een stagiair de nodige tijd, zeker in de eerste paar weken. Dit moet je niet onderschatten.

Waar vind ik een stagiair?

Klop eens aan bij een onderwijsinstituut in de buurt. Vaak zitten zij te springen om geschikte stagebedrijven. Verder kun je denken aan een oproep op social media en zijn er de nodige vacaturesites die zich richten op deze doelgroep.

Een stagiair inschakelen, de regels

Of je nu een zzp'er bent of een groot bedrijf runt, het is meestal toegestaan om stagiaires aan te nemen. Wel word je geacht om voldoende begeleiding te kunnen geven. Voor studenten van het hbo of universiteit gelden als stagebedrijf geen extra regels.

Dat is anders wanneer je leerlingen van het praktijkonderwijs als stagiair aanneemt. Je bent dan verplicht om een erkend leerbedrijf te worden. Dit kan via de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

phone

Hulp nodig?