Sterke Schakels Donselaar tenten

Sterke Schakels spelen in op het succes van glamping

Als ondernemer wil je je bedrijf natuurlijk zo sterk mogelijk maken. Dat gaat nu eenmaal makkelijker wanneer je samenwerkt met andere bedrijven. In deze aflevering van ‘Sterke Schakels’ gaan startende ondernemers Ellen Hoog & Naomi van As in gesprek met Rene, Erik en Sander.

Donselaar tenten

Samenwerken in de keten

De samenwerking tussen Rene, Erik en Sander komt tot stand wanneer Sander na een ingrijpende verbouwing van het park een mooie plek over heeft. "Ik had nog ideeën, maar steeds minder geld." Erik komt met een mooi plan voor die open ruimte en plaatst meerdere glamping-tenten. Ze dragen samen de kosten, maar delen ook de winsten. "Een win-win situatie". De ondernemers hebben afgesproken om dit twee jaar zo te doen en dan te kijken hoe de samenwerking loopt. Rene staat al meer dan 30 jaar aan het roer van zijn familiebedrijf en hij kan Erik voorzien van de juiste zeilen en voortenten. En ook die samenwerking kwam makkelijk tot stand: ze zitten namelijk bij elkaar om de hoek.

processen

Kansen pakken door samenwerking

De vrijetijdseconomie heeft harde klappen gekregen door de coronacrisis, maar campings en vakantieparken lijken goed door de crisis te komen. Samenwerking blijkt essentieel om in te spelen op veranderende voorkeuren van gasten. Het aanbod wordt door slimme samenwerkingen interessanter en innovatiever. De al langer bestaande glamping trend zorgt voor nieuwe verblijfsconcepten, aldus Jos Klerx sectorspecialist bij Rabobank. Hij ziet ook een snelgroeiende focus op duurzaamheid en het terugdringen van energieverbruik, niet zozeer om geld te besparen, maar omdat de klant er steeds vaker om vraagt.

Winnaar Sterke Schakels

Winnaar Sterke Schakels: WeGrowOrganic

WeGrowOrganic is een bedrijf van 2 boeren uit Zeewolde. Met hun korte, lokale keten telen zij betaalbare en kwalitatief hoogstaande biologische producten. Met oog voor milieu én dierenwelzijn.

Plannen maken voor groei

Glamping is een hit, weet Erik. Waar hij in eerste instantie met Donselaar alleen tentoplossingen leverde aan bruiloften, grote beurzen en festivals als Lowlands & Dance Valley, doet ie dat nu ook aan campings in verschillende Europese landen. En om het verhuur en onderhoud hiervan goed te organiseren startte hij zelfs een touring-bedrijf. Door het verleggen van deze activiteiten, staat het bedrijf er goed voor en groeien ze door. En dat is mooi, want als je bedrijf groeit kun je personeel vasthouden en perspectief bieden. Zijn belangrijkste lessen? Leer van andere ondernemers én verlies nooit de lange termijn uit het oog.

Ook handig om te weten

Door samen te werken met andere bedrijven kan je bedrijf verder groeien. Bijna alle bedrijven werken samen met andere partijen, binnen hun eigen keten of daarbuiten. Het lijkt simpel en vanzelfsprekend, maar hoe vind je nou een businesspartner die écht goed bij je past? Of hoe leg je gemaakte afspraken vast?

phone

Hulp nodig?