Eenvoudig overstappen naar de Rabobank

Overstappen naar de Rabobank

Als je zakelijk klant bent geworden van de Rabobank, zorgen wij dat je betalingsverkeer soepel doorloopt. De Overstapservice is een initiatief van alle banken in Nederland.

13 maanden gratis service bij overstappen transacties automatisch van en naar je nieuwe rekening met ruim 475 vestigingen is er altijd een adviseur in de buurt
Je overstap aanvragen

Om over te stappen naar de Rabobank, volg je een aantal stappen.

  1. Neem contact op om de Overstapservice aan te vragen. De ingangsdatum kies je zelf: minimaal 28 werkdagen en maximaal 3 maanden na je aanvraag.
  2. Je ontvangt van je oude bank een overzicht van periodieke overboekingen die worden stopgezet.
  3. De pinpas(sen) en/of creditcard(s) van je oude bank kun je blijven gebruiken totdat je rekening wordt opgeheven.
  4. Uiterlijk 3 maanden na je aanvraag gaat de Overstapservice in.
  5. In de overstapperiode worden transacties automatisch van je oude naar je nieuwe rekening doorgestuurd.
  6. Na 12 maanden sturen we je een herinnering over de einddatum. Dat is een maand voordat de Overstapservice stopt. Controleer goed of alles inmiddels rechtstreeks via je nieuwe rekening loopt.
  7. De Overstapservice stopt na 13 maanden. Bij- en afschrijvingen van je oude rekeningnummer worden daarna niet meer doorgestuurd naar je rekening bij de Rabobank. Wil je de oude rekening opzeggen tijdens of ná de Overstapservice? Geef dat door aan je oude bank.

Een compleet stappenplan vind je in de brochure Overstapservice. Let op: dit is een algemene brochure van alle banken samen. Per bank kunnen kleine verschillen zijn in de werkwijze.

Neem contact op om de Overstapservice aan te vragen

Brochure Overstapservice downloaden (PDF)
Zelf regelen bij overstappen

De Overstapservice neemt je veel werk uit handen, maar er zijn ook zaken die je zelf moet regelen:

Vraag bankpas(sen), creditcard(s), internetbankieren, mobiel bankieren en andere producten aan.Voer je periodieke overboekingen en geagendeerde betalingsopdrachten op in Rabo Internetbankieren Professional.Informeer bedrijven en instellingen die geld naar je overmaken over je nieuwe rekeningnummer. Informeer bedrijven en instanties die je hebt gemachtigd om geld af te schrijven met een Bedrijven Euro-incasso over je nieuwe rekeningnummer. Organisaties die je hebt gemachtigd voor een Euro-incasso worden door hun bank geïnformeerd over je nieuwe rekeningnummer.Wijzig automatische incasso’s uit het buitenland samen met de incassant.
Kenmerken en voorwaarden