Regel jouw bedrijfsovername via Rabobank

Het verkopen van je bedrijf aan een familielid, werknemer of nieuwe aandeelhouder. Het uitbreiden van je onderneming door het overnemen van een concurrent. Of wil je jezelf voorbereiden op een overname over vijf jaar? Wij zijn jouw sparringpartner en adviseur en helpen je met alle financiële zaken.

    specialistische begeleiding van begin tot eindrelatiegedreven en transactiegerichteen focus op de langere termijn

Bedrijfsovernames van A tot Z

Of je nu een bedrijf wil verkopen of aankopen, de weg ernaartoe is vaak een proces van maanden of jaren. In alle gevallen heeft een succesvolle aan- of verkoop te maken met meerdere factoren. Een goede strategie bedenken en (proactief) op zoek gaan naar een koper of verkoper. Maar ook onderhandelingen voeren en een deal sluiten waarbij de neuzen van alle partijen dezelfde kant op staan.

In alle gevallen ben je bij Rabobank aan het juiste adres. Wij adviseren ondernemers, familiebedrijven, publieke bedrijven, private equity en overheden. Heb je de wens om een bedrijf aan te kopen? Of wil je jouw onderneming verkoopklaar maken? Staat er al een familielid klaar om je bedrijf over te nemen of ben je nog zoekende naar een geschikte koper? Rabobank is jouw sparringpartner op strategisch niveau.

Bedrijfsovername financiering

Geen overname is hetzelfde. De financiering van bedrijfsovernames is daarom maatwerk waarbij vaak wordt gekeken naar de waarde van de onderneming. Samen bespreken we jouw wensen en komen we tot een transparante financieringsopzet. Bij Rabobank gaan we voor een lange termijn relatie en kijken we verder dan alleen deze financiering. Wij gaan voor een strategisch partnership.

Voor elke soort overname de juiste adviseurs

Bij Rabobank vinden we het belangrijk dat jij zo optimaal mogelijk begeleiding krijgt bij het aan- of verkopen van een bedrijf. Uniek aan Rabobank is onze dochteronderneming Rembrandt Fusies & Overnames. Zij zijn experts als het gaat om de advisering en begeleiding bij koop en verkoop van niet-beursgenoteerde ondernemingen. Van het waarderen van bedrijven, het zoeken van geschikte partijen en het voeren van onderhandelingen.

Deze experts werken samen met een accountmanager of adviseur die gespecialiseerd is in de sector waarin het bedrijf valt. Of dat nu bouw en vastgoed, zorg, food of industrie is. Zo zit je altijd met de juiste expert aan tafel.

    Voor ondernemers, directeur-grootaandeelhouders en familiebedrijven Transacties tussen € 10 tot € 200 miljoen Altijd een sparringpartner met vak- en/of marktkennis

Rabobank M&A

Denk je als grootzakelijke ondernemer aan het verkopen van je bedrijf aan private equity of een strategische koper? Ons team van Rabobank Mergers & Acquisitions (M&A) begeleidt je bij uiteenlopende grootschalige transacties. Denk aan:

    aankoop- en verkoopmandaten overnamebescherming fusies bedrijfsherstructureringen leveraged buyouts joint ventures spin-offs

Ook bij deze transacties is jouw vaste accountmanager het eerste aanspreekpunt. Door zijn kennis en marktervaring begeleiden we je zo optimaal mogelijk in het aan- of verkopen van een bedrijf.

Relatiegedreven, nu en voor de toekomst

Bij Rabobank kijken we verder dan vandaag.

    Wil je groeien door een bedrijfsovername? Wil je jezelf klaarstomen om afstand te doen van je onderneming? Heb je al een opvolger, bijvoorbeeld in de vorm van je kinderen? Zoek je naar het juiste moment om je bedrijf te verkopen of juist in een ander bedrijf te stappen?

Quote Joeri Hendriks

Relationshipmanager M&A Specialistenteam Oost Brabant

“Bij een overname komen emotie en ratio samen. Ik zie het als een voorrecht om in deze cruciale en spannende fase de klant terzijde te staan. Met een brede blik en oog voor alle betrokken stakeholders.”

Wij vormen in elke situatie je sparringpartner. Voor ons staat het opbouwen van relaties bovenaan. Snelle deals maken, heeft niet onze prioriteit. We hechten waarde aan het opbouwen van een band met onze klanten, zodat ze nu én in de toekomst op ons terug kunnen vallen. In onze advisering houden we altijd de lange termijn voor ogen.

Ben je benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen op strategisch en financieel vlak? Neem contact op met je vaste accountmanager of een adviseur.

phone

Hulp nodig?