Gestort geld niet bijgeschreven

Heb je net geld gestort en staat het bedrag niet (volledig) op je zakelijke rekening? Mogelijk hebben we het geld niet (volledig) op je rekening gezet omdat het geld vermoedelijk vals is. Ontzettend vervelend natuurlijk als je je geld kwijt bent en niet kunt gebruiken. We leggen je uit waarom we dit doen en wat je kunt verwachten.

Wat gebeurt er met je geld?

1. Vals geld wordt ingenomen

Biljetten die vermoedelijk vals zijn, storten we niet op je rekening. Op de bon zie je onder ‘Denominatie’ over hoeveel bankbiljetten het gaat.

2. Onderzoek of de biljetten echt zijn

De Rabobank is wettelijk verplicht de biljetten die vermoedelijk vals zijn, in te nemen. Deze bankbiljetten worden overgedragen aan een derde partij voor nader onderzoek.

3. Uitslag onderzoek, echt of vals

Is je geld echt? Dan krijg je binnen drie weken je geld terug op de zakelijke rekening van de bankpas waarmee je het geld hebt gestort. Is je geld vals? Dan worden de biljetten overgedragen aan De Nederlandsche Bank. De uitslag van het onderzoek ontvang je binnen zes weken per post. Je krijgt geen geld terug.

Veelgestelde vragen

Hoe ga ik om met vals zakelijk geld?

Vals geld is niks waard en het is strafbaar om het te gebruiken. Zorg er daarom als ondernemer voor dat je vals geld herkent. Het is ook mogelijk om je voor vals geld te verzekeren met een kasgeldverzekering.

Meer over vals geld herkennen op dnb.nlWat doe ik als ik vals geld in handen krijg?
Waarom neemt de Rabobank mijn geld in bij geld storten?

Het is natuurlijk vervelend als je je geld weken moet missen. En nog vervelender als je het geld kwijt bent. Toch moeten we je geld innemen als het geld vermoedelijk vals is. We zijn dan volgens de wet verplicht om het geld direct op te sturen naar De Nederlandsche Bank (DNB). Dit is voor alle banken hetzelfde.


We mogen vals geld niet teruggeven of er een vergoeding voor geven. Vals geld is namelijk niks waard, en het is strafbaar om vals geld te gebruiken. Met deze regels wil de overheid voorkomen dat meer ondernemers en bedrijven slachtoffer worden van vals geld.

Neem contact met ons op