Gestort geld niet bijgeschreven

Heb je net geld gestort en staat het bedrag niet (volledig) op je zakelijke rekening? Mogelijk hebben we het geld niet (volledig) op je rekening gezet omdat het geld vermoedelijk vals is. Ontzettend vervelend natuurlijk als je je geld kwijt bent en niet kunt gebruiken. We leggen je uit waarom we dit doen en wat je kunt verwachten.

Wat gebeurt er met je geld?

1. Vals geld wordt ingenomen

Biljetten die vermoedelijk vals zijn, storten we niet op je rekening. Op de bon zie je onder ‘Denominatie’ over hoeveel bankbiljetten het gaat.

2. Onderzoek of de biljetten echt zijn

Rabobank is wettelijk verplicht de biljetten die vermoedelijk vals zijn, in te nemen. Deze bankbiljetten worden overgedragen aan een derde partij voor nader onderzoek.

3. Uitslag onderzoek, echt of vals

Is je geld echt? Dan krijg je binnen drie weken je geld terug op de zakelijke rekening van de betaalpas waarmee je het geld hebt gestort. Is je geld vals? Dan worden de biljetten overgedragen aan De Nederlandsche Bank. De uitslag van het onderzoek ontvang je binnen zes weken per post. Je krijgt geen geld terug.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer