Verwerking zakelijke overboeking: weekend en feestdagen

Het weekend staat voor de deur. Is je overboeking naar een leverancier al verwerkt voordat je de lichten uitdoet van je kantoor op vrijdagmiddag? En hoe zit het met de verwerkingstijden op feestdagen? We leggen je uit waar je rekening mee kan houden.

Verwerkingstijden weekend en feestdagen

Met de Rabo App, Rabo Business Banking, Rabo Business Banking Pro en de Rabofoon doe je 24 uur per dag betalingen. Je enkelvoudige overboeking wordt direct verwerkt als de ontvanger bankiert bij een bank die de directe verwerking van betalingen ondersteunt. Het bedrag staat dan meteen op de rekening van de ontvanger, ook tijdens weekenden en feestdagen.

Voor betaalbestanden en betalingen aan banken die directe verwerking niet ondersteunen geldt een langere verwerkingstijd.

Handig: voordat je een betaling verzendt in de Rabo App of Rabo Business Banking zie je of het bedrag direct wordt bijgeschreven.

Betalingsverkeer op feestdagen per soort betaling

Openingstijden van je Rabobank

In het weekend en op feestdagen zijn onze vestigingen en helpdesks vaak gesloten. Bekijk wanneer Rabobank precies geopend is.

Bereikbaarheid klantenservice

Ook wij genieten af en toe van een vrije dag. Op Koningsdag, Eerste en Tweede Paasdag, Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn we gesloten. Op alle andere dagen kun je altijd contact met ons opnemen.

Bereikbaarheid Trade Service Desk en Trade Services

De Trade Service Desk en Trade Services zijn gesloten op de volgende feestdagen: Kerst, Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag en Pinksteren.

Openingstijden geld- en stortautomaten

De actuele openingstijden van geld- en stortautomaten van Geldmaat bekijk je via de Locatiewijzer. De drukte rond de feestdagen kan invloed hebben op de beschikbaarheid van de automaten. Zorg daarom op tijd voor voldoende wisselgeld. Geldmaat doet er alles aan om eventuele overlast tot een minimum te beperken.

phone

Hulp nodig?