Verwerkingstijden overboekingen naar het buitenland

De verwerkingstijd van een overboeking naar het buitenland verschilt per land. Bekijk hoelang het duurt voordat het bedrag bij de ontvanger aankomt. Of wanneer je zelf een bedrag ontvangt in vreemde valuta of vanuit een land buiten SEPA.

Verwerkingstijd Eurobetaling binnen SEPA-gebied

Een Eurobetaling (uitgaande of inkomende overboeking binnen SEPA in euro's) verwerken we dezelfde of de volgende werkdag.

Verwerkingstijd uitgaande Wereldbetaling

Je Wereldbetaling is gemiddeld 3 werkdagen onderweg naar de ontvanger. Als je een overboeking doet, zie je dat meestal meteen terug in je rekeningoverzicht.

Status
Je kunt de status van je Wereldbetaling zien als hier met de ontvangende bank afspraken over zijn gemaakt. Klik in je betaalrekening op de transactie. Vervolgens zie je of je betaling ontvangen, geweigerd of nog in behandeling is. Als er met een bank geen afspraken zijn, wordt er geen status getoond.
Verwerkingsdatum
Doe je de overboeking op een werkdag voor 17.30 uur, dan is de verwerkingsdatum dezelfde werkdag. Als je de overboeking doet op een werkdag na 17.30 uur, in het weekend of op een feestdag, dan is de eerstvolgende werkdag de verwerkingsdatum.
Rentedatum
Je ziet bij je overboeking ook de rentedatum. Dat is de datum waarop het geld wordt afgeschreven van je rekening. Deze rentedatum is van invloed op de periode waarover je op je rekening mogelijk rente betaalt.

Verwerkingstijd inkomende Wereldbetaling

Geld ontvangen uit landen met een andere muntsoort dan de euro noemen we ook een Wereldbetaling. Ook als je euro's ontvangt uit een land buiten het SEPA-gebied, is dat een Wereldbetaling. Het moment waarop een Wereldbetaling op je rekening wordt bijgeschreven hangt af van:

de opgegeven rentedatum de muntsoort die naar jou wordt overmaakt het moment waarop het geld door ons (Rabobank) wordt ontvangen
phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer