Met Instant Payments staat een Eurobetaling binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger. Zo heeft de ontvanger het geld direct beschikbaar.

    Eurobetalingen worden direct bijgeschreven bij de ontvanger Geld betalen én ontvangen op elk moment van de dag Direct inzicht of het geld is bijgeschreven bij de ontvanger

Wat is Instant Payments?

Instant Payments is een versnelling van de oorspronkelijke manier van betalen. Het geld staat direct op de rekening van de ontvanger. Ook in het weekend en op feestdagen. Instant Payments geldt voor Eurobetalingen naar Rabobank rekeningen, maar ook voor Eurobetalingen naar andere banken die te bereiken zijn via Instant Payments.

Wanneer kan ik gebruikmaken van Instant Payments?

Via Rabo Business Banking (Pro) of de Rabo App kan je 24 uur per dag betalingen doen. Deze enkelvoudige betalingen worden direct bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. Hiervoor hoef je niks extra’s te doen. De ontvanger moet alleen wel klant zijn bij een bank die ook bereikbaar is via Instant Payments.

Bij sommige betalingen kun je nog geen gebruikmaken van Instant Payments. Je betaling wordt niet direct bijgeschreven in de volgende situaties:

    Betalingen naar banken binnen Nederland boven een bedrag van € 2.000.000,-. Betalingen naar banken buiten Nederland boven een bedrag van €100.000,-. Betalingen naar banken die niet bereikbaar zijn voor Instant Payments.

*Bankier je bij Wholesale Clients Nederland? Neem dan contact op met je transactiebankier om te weten of Instant Payments mogelijk zijn.

Veelgestelde vragen over Instant Payments

Illustratie munten en spaarpas

Business Instant Payout via API

Op zoek naar een grootzakelijke oplossing? Business Instant Payout is perfect voor ondernemingen of betaalplatformen die 24/7 hun geld willen kunnen overboeken naar de rekeningen van hun klanten en medewerkers.

Handige links

phone

Hulp nodig?