Overzicht zakelijke incasso’s bekijken

Wil je weten wanneer én welke incasso’s je bedrijf incasseert of van je zakelijke rekening worden afgeschreven? In internetbankieren staan alle incasso’s voor je op een rij.

Incasso’s bekijken op je zakelijke rekening

Benieuwd wanneer de huur van het kantoorpand van je rekening wordt afgeschreven? Of welke bedragen er al zijn geïncasseerd? Geplande en afgeschreven incasso’s voor je zakelijke rekening staan in internetbankieren.

1
Log in in internetbankieren
2
Ga naar 'Overzicht'
3
Ga naar 'Betalen en ontvangen'
4
Klik op 'Opdrachtstatus'
5
Selecteer de rekening(en) waarvan je de incasso's wilt bekijken
6
Klik op 'Geagendeerd'

Wanneer de geplande incasso's in het overzicht verschijnen

Wanneer je de incasso's bij 'Opdrachtstatus' in internetbankieren ziet staan, hangt van het soort incasso af.

Euro-incasso

Met een Euro-incasso incasseert een bedrijf bij particulieren én bedrijven. Je herkent deze incasso in je overzicht aan de code EI.

Schrijft een bedrijf voor het eerst een Euro-incasso van je zakelijke rekening af? Dan zie je die één tot vijf werkdagen voor afschrijving in het overzicht 'Opdrachtstatus’. De incasso’s die het bedrijf hierna doet, zie je één werkdag van tevoren. Dit geldt voor doorlopende en eenmalige incasso’s.

Bedrijven Euro-incasso

Bij een Bedrijven Euro-incasso incasseert een bedrijf van een zakelijke rekening. Je herkent deze incasso aan de code BE. De Bedrijven Euro-incasso verschijnt altijd pas één werkdag voor afschrijving in het overzicht.

phone

Hulp nodig?