Zakelijke incasso tegenhouden of terugboeken

Soms kom je incasso’s op je rekening tegen waar je het niet mee eens bent. Misschien heeft het bedrijf dat incasseert een foutje gemaakt of is de afschrijving je volledig onbekend. Houd de incasso vandaag nog tegen of boek de incasso terug.

Euro-incasso nog voor het afschrijven tegenhouden

Ontdek je net voordat een bedrijf een Euro-incasso afschrijft dat er iets niet klopt? Houd de incasso dan tegen. Tegenhouden kan tot en met de werkdag vóór afschrijving. Net te laat? Boek dan de incasso terug. Dit heet storneren.

Log in in internetbankieren

Je komt nu op de pagina ‘Euro-incasso overzicht’

Bekijk incasso’s bij ‘Te verwerken opdrachten’

Kies de incasso die je wilt weigeren

Bedrijven Euro-incasso tegenhouden

Een Bedrijven Euro-incasso herken je op de afschrijving aan de code EB. Ben je het niet met de afschrijving eens en wil je de incasso tegenhouden? Trek in internetbankieren (tijdelijk) je incassomachtiging in.

Meer over het tegenhouden van een Bedrijven Euro-incasso

Euro-incasso terugboeken (storneren)

Is de onterechte Euro-incasso al van je rekening afgeschreven? Dan kun je de incasso zelf online terugboeken. Dit heet storneren. Dat kan binnen acht weken na afschrijving. Deze periode geldt voor doorlopende, maar ook voor eenmalige Euro-incasso’s. Je boekt de incasso’s terug in internetbankieren.

Log in in internetbankieren

Ga naar ‘Euro-incasso overzicht’

Kies 'Afgeschreven Euro-incasso's van de afgelopen 8 weken'

Kies de incasso die je wilt terugboeken

Kies nog eens 'Terugboeken'

Let op: een terugboeking kun je niet meer ongedaan maken

Bedrijven Euro-incasso terugboeken (storneren)

Een Bedrijven Euro-incasso kun je niet terugboeken. Wel kun je de machtiging intrekken tot de werkdag voor het bedrijf de volgende incasso afschrijft.

Meer over het tegenhouden van een Bedrijven Euro-incasso

Veelgestelde vragen

Kan ik de Bedrijven Euro-incasso op de dag van afschrijving weigeren?

Als je de Bedrijven Euro-incasso op de dag van afschrijving wilt weigeren, neem dan direct telefonisch contact met ons op. Een Bedrijven Euro-incasso kun je namelijk niet terugboeken.

Neem contact met ons op
Kan ik na acht weken de incasso nog terugboeken?

Zelf terugboeken kan tot 8 weken na afschrijving. Is de betaling langer dan 8 weken, maar korter dan 13 maanden geleden geweest? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen voor jou een Melding Onterechte Incasso indienen. Het bedrijf dat het geld heeft afgeschreven moet aantonen dat jij hier toestemming voor hebt gegeven. Doet zij dit niet, dan storten wij het geldbedrag terug op jouw rekening. Dit proces duurt ongeveer een maand. Er kunnen kosten in rekening gebracht worden.

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op