Opties zakelijk online inloggen en ondertekenen

Inloggen met je 5-cijferige code? Of zakelijke betalingen liever ondertekenen met je vingerafdruk? Er zijn 4 verschillende manieren om in te loggen en je facturen te betalen in de Rabo App of Rabo Business Banking.

Veelgestelde vragen

Hoe houd ik inloggen en ondertekenen met vingerafdrukherkenning veilig?

Je kunt één of meer vingerafdrukken ‘opslaan’ in je telefoon of tablet. Die vingerafdrukken zijn soms niet alleen van jou. Misschien logt je collega met zijn wijsvinger óók in op de gemeenschappelijke tablet van de zaak? Het toestel ‘denkt’ dan dat al die opgeslagen vingerafdrukken, dus ook de afdrukken van je collega, van één persoon zijn. Je collega kan vervolgens ook inloggen en betalen in de app op dit toestel.

Wil je dit liever niet, sla dan alleen je eigen vingerafdrukken op in je toestel. Of kies een van de andere manieren van inloggen en betalen.

Hoe houd ik inloggen en ondertekenen met gezichtsherkenning veilig?

Je slaat je eigen gezicht op in je iPhone. Hiermee ontgrendel je bijvoorbeeld je telefoon. Zet je de optie Face ID aan in de Rabo App? Dan kan alleen jij met je gezicht inloggen en betalingen ondertekenen in de app.

Heb je een broer of zus die sprekend op je lijkt? Houd er dan rekening mee dat hij of zij als jou herkend kan worden door de iPhone. Je broer of zus kan dan ook inloggen en betalingen ondertekenen in de Rabo App. Om dat te voorkomen kun je in dit geval Face ID beter niet gebruiken en voor een van de andere manieren op deze pagina kiezen.

Waarom kan ik vingerafdrukherkenning niet gebruiken voor meer profielen in de app?

Je kunt één of meer vingerafdrukken ‘opslaan’ in je telefoon of tablet. Die vingerafdrukken kunnen van jou zijn, maar misschien ook van je collega.

Heb je meerdere profielen in de app op één toestel? Dan weet de app niet of de gebruikte vingerafdruk van jou of je collega is. Je collega kan dan met zijn vingerafdruk in al je profielen. Om dat te voorkomen kun je Touch ID of Fingerprint beter niet gebruiken en voor een van de andere manieren op deze pagina kiezen.

Bewaren jullie informatie over mijn vingerafdruk of gezichtskenmerken in de app?

Nee, we bewaren geen informatie over je vingerafdruk of gezichtskenmerken in de Rabo App. Je slaat je vingerafdruk en de scan van je gezicht namelijk op in je toestel.

Neem contact met ons op