Afschrijving Rabo Lease verandert

De afschrijving van Rabo Lease B.V. ziet er vanaf april 2021 anders uit dan je gewend bent. Ook de facturen zijn opnieuw vormgegeven. Benieuwd naar de verschillen? We leggen uit wat er precies verandert.

Nieuw rekeningnummer en contractnummer

Vanaf april 2021 zie je een nieuw rekeningnummer: NL62 RABO 0117 3756 32, nog steeds ten name van Rabo Lease B.V. Daarnaast krijgt het contractnummer voortaan 15 cijfers. Geen grote veranderingen dus, wel goed om te weten voor de administratie.

Aparte bedragen in plaats van één totaalbedrag

Lease je meerdere bedrijfsmiddelen met een verschillende looptijd? In dat geval zijn er subcontracten met een eigen contractnummer aangemaakt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Op de afschrijving zie je voortaan losse maandbedragen in plaats van één totaalbedrag. Het totaalbedrag blijft uiteraard gelijk.

Nieuwe vormgeving facturen

Zowel de digitale als papieren factuur is opnieuw vormgegeven. De factuur is overzichtelijker en sluit aan bij de nieuwe huisstijl van Rabobank. Lease je meerdere objecten met een verschillende looptijd? Dan ontvang je vanaf nu voor ieder contract een losse factuur in plaats van een verzamelfactuur. Het totaalbedrag van de losse facturen is gelijk aan het totaalbedrag op de verzamelfactuur die je eerder ontving.

Lease-betaalschema

Voor financial lease worden geen periodieke facturen gestuurd, omdat het een leasevorm is met een vaststaand schema van rente en aflossing. De verdeling van rente en aflossing vind je terug op het betaalschema dat je hebt ontvangen bij de overeenkomst. Wil je een nieuw schema ontvangen? Dat kan.

Lease-betaalschema opvragen

Veelgestelde vragen

Mijn totaalbedrag is €3,00 tot €4,00 lager dan voorheen, hoe kan dit?

Dat kan kloppen. De administratiekosten zijn vervallen voor contracten die zijn afgesloten na 2016. Voor nieuwe contracten brengen wij deze kosten al niet meer in rekening. En bij alle bestaande contracten vervallen de kosten vanaf april 2021.

Kan ik het nieuwe rekeningnummer ook gebruiken voor overboekingen?

Je kunt dit rekeningnummer alleen gebruiken voor handmatige overboekingen als je een factuur- of afkoopnummer hebt. Vermeld altijd één van deze nummers als referentienummer in de omschrijving van de overboeking. Heb je geen referentienummer? Dan kunnen wij de overboeking niet verwerken en wordt het bedrag teruggestort.

Neem contact met ons op
Wat kan ik doen als mijn adres niet klopt of als ik niet alle facturen ontvang?

We versturen de factuur naar het adres dat in ons nieuwe systeem bekend is. Klopt dit niet? Geef dit dan aan ons door via de contactgegevens op de factuur.

Meer informatie over facturen

Neem contact met ons op