Ben je beschermd tegen hackers?

Digitalisering draagt bij aan verhoogde productiviteit, efficiëntie, gemak en veiligheid. Goed nieuws voor jou als ondernemer dus! Maar digitalisering en het bezitten van klantgegevens en data brengt ook risico’s met zich mee. Daarom kun je niet zonder goede cybersecurity.

Wil je advies over de cyberverzekering?

Stel je voor dat je medewerkers niet meer bij bestanden kunnen? Of dat je data wordt gegijzeld? Een cyberaanval kan enorme impact hebben op je bedrijf. Wil je meer weten over een cyberverzekering voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met een adviseur van Rabobank.

Ben je voorbereid op een cyberaanval?

Jezelf verzekeren tegen brand en aansprakelijkheid, dat vindt elke ondernemer normaal. Maar ben je ook voorbereid op een cyberaanval? En wat moet je doen als je bedrijf gehackt is? In onderstaande artikelen lees je hier alles over.

Op deze pagina én in onze cyberinfographic lees je alles over cyberrisico’s in jouw branche, maatregelen die je kunt nemen en de cyberverzekering.

Tips om je cyberweerbaarheid te verhogen

Maak het cybercriminelen zo moeilijk mogelijk door onderstaande maatregelen te nemen:

    Stel een verantwoordelijke aan Maak een cybercrisisplan Automatiseer en test back-ups Zorg dat updates direct worden uitgevoerd Verzorg een awareness-training voor medewerkers Gebruik sterke wachtwoorden (in combinatie met multi-factor authenticatie) Geef gebruikers beperkte toegang

Jouw verantwoordelijkheid in de keten

Om nu en in de toekomst operationeel te kunnen blijven, is je cyberveiligheid op orde hebben een belangrijke vereiste. Dit is een doorlopend proces dat periodiek getoetst moet worden. Hierdoor maak je het voor cybercriminelen nu moeilijker om een cyberaanval te plegen, maar zorg je er ook voor dat je in de toekomst operationeel kunt blijven. Je neemt jouw verantwoordelijkheid in de keten, waardoor je een aantrekkelijke partner blijft om mee samen te werken.

Aansprakelijkheid voor bestuurders

Bestuursleden kunnen aansprakelijk worden gesteld met hun privévermogen als bij een cyberincident blijkt dat ze onvoldoende aan de cyberweerbaarheid van de onderneming hebt gedaan. De kosten van een aansprakelijkheidsclaim kunnen flink oplopen. Maar ook als de rechter een claim afwijst, dan brengt dit hoge juridische kosten met zich mee. Als je als bestuurder geen bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering hebt, dan draai je persoonlijk op voor schadeclaims en eventuele hoge advocaatkosten.

Cyberverzekering

Wil jij na een aanval kunnen rekenen op financiële hulp en advies van experts over wat je het best kunt doen? Steeds meer bedrijven kiezen voor een cyberverzekering. Hiermee is financiële schade, zoals omzetverlies, forensisch onderzoek bij een datalek of herstelkosten aan databestanden gedekt. Bovendien heeft de verzekeraar een Incident Response Team dat 24/7 beschikbaar is. Deze experts weten wat je na een aanval het best kunt doen en helpen je om reputatieschade zoveel mogelijk te beperken. Een cyberaanval moet je namelijk melden aan klanten.

Cyberverzekering: waar ben je dan voor verzekerd?

Het cyberrisico wordt voor ondernemers steeds groter en ook de schade kan enorm zijn. In deze video leggen we uit welke cyberrisico’s kunnen spelen en wat een cyberverzekering inhoudt.

Veelgestelde vragen

In gesprek met een adviseur

Wil jij meer weten over een passende cyberverzekering voor jouw onderneming? Ga gerust geheel vrijblijvend in gesprek met een adviseur van Rabobank

phone

Hulp nodig?