Interpolis Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering zzp

Voor schade door beroepsfouten bij adviserend werk

    Geschikt voor zzp’ers met een adviserende rolVerzekert financiële schade bij fouten door adviserend werkIn de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) als ZZP’er?

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is afgestemd op je beroep en vooral relevant voor zzp’ers die een adviserende rol hebben. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert de financiële schade die door jouw handelen is ontstaan door beroepsfouten bij adviserend werk. Zo kun je bijvoorbeeld een fout advies geven dat achteraf zorgt voor financiële schade bij de klant. Met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen deze financiële schade. Het gaat hierbij om vermogensschade, zonder zaak- of letselschade. Sommige opdrachtgevers stellen de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zelfs verplicht. Ben je in de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is deze verzekering een halfjaar gratis.

Kosten beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp

De prijs van je premie hangt af van verschillende factoren: je jaaromzet bijvoorbeeld, je beroep, maar ook je branche heeft invloed op de premie die je betaalt. Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken dan je premie.

Meest gekozen bedrijfsverzekeringen door zzp’ers

Bekijk welke andere bedrijfsverzekeringen zzp’ers afsluiten.

Is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht, omdat de gevolgen van een beroepsfout zeer groot is.

Dit geldt bijvoorbeeld voor:

    Financieel adviseurs Advocaten Accountants Notarissen Architecten Makelaars ICT-dienstverleners

Daarnaast kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook om andere redenen verplicht zijn. Bijvoorbeeld wanneer:

    Een opdrachtgever, beroepsorganisatie of bemiddelingsbureau de verzekering als eist stelt. Een branche- of beroepsvereniging de verzekering als voorwaarde stelt voor een lidmaatschap. Je jouw vermogen als professional wil verzekeren tegen beroepsfouten. De algemene voorwaarden van jouw opdrachtgever je niet voldoende bescherming bieden. De overheid dit eist in het geval van het gunnen van opdrachten.

Controleer of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jou verplicht is. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Ook al is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht, dan kan het mogelijk alsnog interessant voor je zijn. Bijvoorbeeld als de voortgang van een groot project afhankelijk is van jouw advies.

Veelgestelde vragen

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?