Verzeker je inventaris - zoals bureaus, stoelen, tafels, kasten, computers, laptops en machines - tegen schade.

Inventaris die je bijkoopt is direct meeverzekerd Beschadiging aan je inventaris, voorraad én gebouw? Je betaalt slechts één keer eigen risico Inventaris die je tijdelijk elders opslaat, is verzekerd tot € 10.000,-
Benieuwd wat deze verzekering maandelijks kost?

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen.
Wil je weten hoe Interpolis met persoonsgegevens omgaat?

Bekijk het privacy statement

Wat is een inventarisverzekering?

Met de inventarisverzekering verzeker je je zakelijke inboedel die niet voor de verkoop bedoeld is. Denk hierbij aan spullen zoals je computer, bureau, stoelen, machines en opslagstellingen.

Voorbeelden van verzekerde schade:
Schade aan je machines door water of brandGestolen gereedschapDiefstal van laptop en telefoon uit je bedrijfspand

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. Daarom heb je met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® garantie tegen onderverzekering. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren óf in de Rabo Bankieren App. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:

In januari 2018 heb je een inventarisverzekering afgesloten. Na een jaar update je je polis. In juli 2019 heb je spullen bijgekocht en is je inventaris in waarde gestegen van € 5.000,- naar € 7.000,-. Je inventaris is nu automatisch verzekerd voor € 7.000,-.

Aanvullende verzekering: Draagbare elektronische hulpmiddelen

De draagbare elektronische hulpmiddelenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een handige aanvulling op je inventarisverzekering. Hiermee zijn al je zakelijke elektronische hulpmiddelen, zoals laptops, smartphones, medische (meet)apparatuur en pinautomaten, onderweg én op je bedrijfslocatie verzekerd. Denk hierbij aan beschadiging van je apparatuur (bijvoorbeeld door een val), maar ook aan verlies, diefstal en brandschade.

Voorbeelden van verzekerde schade:
Je bent onderweg naar een klant en laat je laptop uit je hand vallenJe laptop of telefoon beschadigt doordat er koffie, thee of water overheen valtEr wordt ingebroken in je auto en je werktas wordt gestolen

Wat is verzekerd?

Wel verzekerd

Schade door diefstal en vandalisme na inbraak Kasgeld tot € 5.000,-, ook tijdens transport naar de bank Beschadiging van spullen van anderen waar je verantwoordelijk voor bent Schade veroorzaakt door het binnendringen van water via de begane grond Schade aan het gebouw veroorzaakt door een aanrijding

Niet verzekerd

Schade tijdens transport van inventaris; deze kun je verzekeren met de Transportverzekering Schade door natuurrampen, zoals aardbevingen en overstromingen Schade door computervirussen
Lees hier de polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden lees je meer over wat wel en niet verzekerd is.

Voorwaarden Inventaris (PDF) Voorwaarden Draagbare elektronische hulpmiddelen (PDF)
Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een inventarisverzekering?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

Het adres van waar de inventaris ligtDe bouwaard van het pand waar de inventaris ligtDe branche waarin je werktDe verzekerde nieuwwaarde

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Wat is het verschil tussen een inventaris- en voorraadverzekering?

Onder inventaris valt je zakelijke inboedel die niet voor de verkoop bedoeld is. Zoals je computers, bureaus, stoelen, machines en opslagstellingen. Onder voorraad vallen de goederen die wel bedoeld zijn voor de verkoop, maar ook grond- en hulpstoffen, halffabricaten, zaken in bewerking en emballage.

Op welke locatie geldt de inventarisverzekering?

De inventarisverzekering geldt op het opgegeven adres in Nederland en op de locatie in Nederland waar de inventaris eventueel tijdelijk opgeslagen is. De tijdelijke opslag mag maximaal drie maanden duren en in deze periode ben je verzekerd voor een bedrag van maximaal €10.000,-.

Wat valt er onder de inventarisverzekering?

Onder de inventarisverzekering vallen spullen die je nodig hebt om je bedrijfsactiviteiten uit te oefenen. Met de aanvullende verzekering Draagbare elektronische hulpmiddelen verzeker je ook draagbare elektronische apparatuur zoals laptops, tablets, mobiele telefoons, beamers en navigatie-, foto-, video- en audioapparatuur.

Moet ik elke wijziging in mijn inventaris doorgeven?

Nee, je hoeft de waarde van je inventaris maar één keer per jaar door te geven. Dan heb je het jaar daarna automatisch garantie tegen onderverzekering. Dit betekent dat nieuwe inventaris die je aanschaft meeverzekerd is, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Welke waarde is verzekerd met de inventarisverzekering?

Je bent verzekerd voor de nieuwwaarde. Dagwaarde geldt als die minder is dan 40% van de nieuwwaarde.

Meer veelgestelde vragen
Bereken je premie

Handig: Je zakelijke verzekeringen en bankzaken in één overzicht

Heb je je verzekering via ons afgesloten? Dan kun je deze altijd inzien of wijzigen in Rabo Online Bankieren of in je Rabo Bankieren App.

Hier vind je eenvoudig al je bank- én verzekeringszaken in één overzicht

Je hebt al een AOV voor 1 euro per uur

Veel ondernemers hebben het idee dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heel duur is. Een AOV hoeft echter niet duur te zijn. Je hebt al een AOV voor € 1 per uur.

Bekijk de rekenvoorbeelden