Inventarisverzekering (zakelijke inboedelverzekering)

Met een inventarisverzekering, ook wel bekend als zakelijke inboedelverzekering of bedrijfsmiddelenverzekering, verzeker je zakelijke inventaris - zoals bureaus, stoelen, tafels, kasten, computers, laptops en machines - tegen schade.

Inventaris die je bijkoopt is direct meeverzekerd Beschadiging aan je inventaris, voorraad én gebouw? Je betaalt slechts één keer eigen risico Inventaris die je tijdelijk elders opslaat, is verzekerd tot € 10.000,-
Benieuwd wat deze verzekering maandelijks kost?

Bekijk onderstaande video en ontdek hoe je de inventarisverzekering gemakkelijk in 4 stappen online afsluit.

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen.
Wil je weten hoe Interpolis met persoonsgegevens omgaat?

Bekijk het privacy statement

Wat is een inventarisverzekering?

Met de inventarisverzekering, ook wel bekend als zakelijke inboedelverzekering of bedrijfsmiddelenverzekering, verzeker je je zakelijke inboedel die niet voor de verkoop bedoeld is. Denk hierbij aan spullen zoals je computer, bureau, stoelen, machines en opslagstellingen.

Voorbeelden van verzekerde schade:

  • Schade aan je machines door water of brand
  • Gestolen gereedschap
  • Diefstal van laptop en telefoon uit je bedrijfspand

Verschil inventarisverzekering met de voorraad- en goederenverzekering

Het verschil tussen een inventarisverzekering en een voorraad- of goederenverzekering is dat de inventarisverzekering bedoeld is voor schade aan zakelijke inboedel die niet voor verkoop bedoeld is, zoals meubels, laptops, machines en opslagstellingen. De voorraadverzekering dekt schade aan je voorraad. Deze voorraad kan bestaan uit goederen die bedoeld zijn voor de verkoop maar ook uit grond- en hulpstoffen.

Lees meer over de verschillen

Ook geschikt voor zzp'ers als zakelijke inboedelverzekering

De inventarisverzekering is ook geschikt voor zzp’ers. Want of je nu een groter bedrijf hebt of freelancer bent: je hebt altijd zakelijke spullen in je bezit. Thuis of op kantoor. En daar kan schade ontstaan, bijvoorbeeld door brand, wateroverlast of diefstal. Om grote financiële schade aan je inboedel te voorkomen kan een zakelijke inboedelverzekering ook voor zzp’ers een goede oplossing zijn.

Lees meer over de inventarisverzekering voor zzp

Welke dekking valt onder de inventarisverzekering?

Wel verzekerd

Schade door diefstal en vandalisme na inbraak Kasgeld tot € 5.000,-, ook tijdens transport naar de bank Beschadiging van spullen van anderen waar je verantwoordelijk voor bent Schade veroorzaakt door het binnendringen van water via de begane grond Schade aan het gebouw veroorzaakt door een aanrijding

Niet verzekerd

Schade tijdens transport van inventaris; deze kun je verzekeren met de Transportverzekering Schade door natuurrampen, zoals aardbevingen en overstromingen Schade door computervirussen
Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Aanvulling op de inventarisverzekering: Draagbare elektronische hulpmiddelen

De draagbare elektronische hulpmiddelenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een handige aanvulling op je inventarisverzekering. Hiermee zijn al je zakelijke elektronische hulpmiddelen, zoals laptops, smartphones, medische (meet)apparatuur en pinautomaten, onderweg én op je bedrijfslocatie verzekerd. Denk hierbij aan beschadiging van je apparatuur (bijvoorbeeld door een val), maar ook aan verlies, diefstal en brandschade.

Voorbeelden van verzekerde schade:
Je bent onderweg naar een klant en laat je laptop uit je hand vallenJe laptop of telefoon beschadigt doordat er koffie, thee of water overheen valtEr wordt ingebroken in je auto en je werktas wordt gestolen

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. Daarom heb je met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® garantie tegen onderverzekering. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren óf in de Rabo Bankieren App. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:

In januari 2018 heb je een inventarisverzekering afgesloten. Na een jaar update je je polis. In juli 2019 heb je spullen bijgekocht en is je inventaris in waarde gestegen van € 5.000,- naar € 7.000,-. Je inventaris is nu automatisch verzekerd voor € 7.000,-.

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een inventarisverzekering?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

  • Het adres van waar de inventaris ligt
  • De bouwaard van het pand waar de inventaris ligt
  • De branche waarin je werkt
  • De verzekerde nieuwwaarde

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken je premie.

Wat is het verschil tussen een inventaris- en voorraadverzekering?

Onder inventaris valt je zakelijke inboedel die niet voor de verkoop bedoeld is. Zoals je computers, bureaus, stoelen, machines en opslagstellingen. Onder voorraad vallen de goederen die wel bedoeld zijn voor de verkoop, maar ook grond- en hulpstoffen, halffabricaten, zaken in bewerking en emballage.

Lees meer over de verschillen

Op welke locatie geldt de inventarisverzekering?

De inventarisverzekering geldt op het opgegeven adres in Nederland en op de locatie in Nederland waar de inventaris eventueel tijdelijk opgeslagen is. De tijdelijke opslag mag maximaal drie maanden duren en in deze periode ben je verzekerd voor een bedrag van maximaal €10.000,-.

Wat valt er onder de inventarisverzekering?

Onder de inventarisverzekering vallen spullen die je nodig hebt om je bedrijfsactiviteiten uit te oefenen. Met de aanvullende verzekering Draagbare elektronische hulpmiddelen verzeker je ook draagbare elektronische apparatuur zoals laptops, tablets, mobiele telefoons, beamers en navigatie-, foto-, video- en audioapparatuur.

Moet ik elke wijziging in mijn inventaris doorgeven?

Nee, je hoeft de waarde van je inventaris maar één keer per jaar door te geven. Dan heb je het jaar daarna automatisch garantie tegen onderverzekering. Dit betekent dat nieuwe inventaris die je aanschaft meeverzekerd is, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Welke waarde is verzekerd met de inventarisverzekering?

Je bent verzekerd voor de nieuwwaarde. Dagwaarde geldt als die minder is dan 40% van de nieuwwaarde.

Meer veelgestelde vragen
Bereken je premie