Met de Vrachtwagenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt met je vrachtwagen. En als je wilt ook voor schade aan je vrachtwagen zelf.

Inclusief verkeersrechtsbijstand Inclusief schadeverzekering inzittenden Hulpverlening na een ongeval of pech in het buitenland

Direct afsluiten? Neem contact op met je Rabobank
Je kunt deze verzekering afsluiten als je een zakelijke rekening hebt bij de Rabobank. Over deze verzekering geven we geen persoonlijk advies.

Nog geen zakelijke klant? Bekijk hier hoe je een zakelijke rekening kunt openen.

Wat is een vrachtwagenverzekering?

De Vrachtwagenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt schade aan spullen van een ander, het voertuig van een ander en lichamelijke schade bij een ander, die je veroorzaakt met je vrachtauto. Je kunt kiezen voor een uitgebreidere dekking, zodat bijvoorbeeld ook diefstal of beschadiging van je vrachtwagen wordt vergoed.


Voorbeelden van verzekerde schade:

Je krijgt een verkeersongeluk waarbij de bestuurder van het andere voertuig of jij en je medepassagiers lichamelijk letsel oplopenBij minimaal WA Beperkt Casco dekking: je vrachtauto wordt gestolenBij WA Volledig Casco dekking: je veroorzaakt een ongeluk met je vrachtwagen waarbij schade ontstaat aan je vrachtwagen

Wat is verzekerd?

WA

Schade aan spullen en voertuigen van anderen Schade aan anderen Schade aan inzittenden Rechtsbijstand verkeer Hulpverlening na ongeval in Nederland of in het buitenland

WA + Beperkt Casco

Dekkingen gelijk aan WA, inclusief: Ruitschade Schade door brand, diefstal, inbraak, storm en hagel

WA + Volledig Casco

Dekkingen gelijk aan WA + Beperkt Casco, inclusief: Eigen schade veroorzaakt door een aanrijding Schade door vandalisme Pechhulp in het buitenland
Lees hier de polisvoorwaarden
Voorwaarden Motorrijtuig WA (PDF) Voorwaarden Motorrijtuig WA Beperkt Casco (PDF) Voorwaarden Motorrijtuig WA Casco (PDF)
Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Handig: Je zakelijke verzekeringen en bankzaken in één overzicht

Heb je je verzekering via ons afgesloten? Dan kun je deze altijd inzien of wijzigen in Rabo Online Bankieren of in je Rabo Bankieren App.

Hier vind je eenvoudig al je bank- én verzekeringszaken in één overzicht

Je hebt al een AOV voor 1 euro per uur

Veel ondernemers hebben het idee dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heel duur is. Een AOV hoeft echter niet duur te zijn. Je hebt al een AOV voor € 1 per uur.

Bekijk de rekenvoorbeelden

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een vrachtwagenverzekering?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

De cataloguswaardeHet bouwjaar, merk, type en gewichtDe dekking die je kiestEventuele bonus-maluskorting

De hoogte van je bonus-maluskorting is afhankelijk van het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden. Je korting kan hierbij oplopen tot 75%. Dit wordt ook wel no-claimkorting genoemd. Heb je ergens anders een vrachtwagenverzekering gehad? Dan nemen wij de schadevrije jaren over die je daar hebt opgebouwd. Je bonus-maluskorting is maar op één vrachtwagen tegelijk van toepassing.

Is een vrachtwagenverzekering verplicht?

Je bent verplicht om een verzekering voor je vrachtwagen met minimaal WA-dekking af te sluiten. Je kunt zelf kiezen of je je vrachtwagen uitgebreider wilt verzekeren met een WA Beperkt Casco- of WA Volledig Casco-dekking.

Ben ik nog verzekerd als ik mijn vrachtwagen uitleen?

Als je een ander toestemming geeft om in je vrachtwagen te rijden, dan is diegene op dezelfde manier verzekerd als dat je er zelf in rijdt.

Kan ik een trekker/oplegger verzekeren?

Ja, dat kan. De oplegger verzeker je als aanhanger, de trekker als vrachtauto. De vrachtauto kun je ook als zogenaamde bakwagen verzekeren, eventueel ook met aanhanger.

Meer veelgestelde vragen

Verzekering afsluiten

Wil je deze verzekering afsluiten? Neem dan contact op met een Rabobank bij jou in de buurt.

Verzekeringsadvies op maat

Welke risico’s loopt je onderneming? Onze experts bieden inzicht in je verzekerbare bedrijfsrisico’s.