Vrachtwagenverzekering

Voor schade die je aan anderen toebrengt met je vrachtwagen

    Inclusief schadeverzekering inzittendenInclusief schadeverzekering opbouw van je vrachtwagenHulpverlening na een ongeval of pech in het buitenland

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een vrachtwagenverzekering?

De Vrachtwagenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt schade aan spullen van een ander, het voertuig van een ander en lichamelijke schade bij een ander, die je veroorzaakt met je vrachtauto. Heb je een vrachtwagen? Dan is deze minimale WA-dekking verplicht. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere dekking met WA Beperkt Casco- of WA Volledig Casco-dekking, zodat bijvoorbeeld ook diefstal of beschadiging van je vrachtwagen wordt vergoed.

Voorbeelden van verzekerde schade:

    Je krijgt een verkeersongeluk waarbij de bestuurder van het andere voertuig of jij en je medepassagiers lichamelijk letsel oplopen Bij minimaal WA Beperkt Casco dekking: je vrachtauto wordt gestolen Bij WA Volledig Casco dekking: je veroorzaakt een ongeluk met je vrachtwagen waarbij schade ontstaat aan je vrachtwagen

Vaak gekozen verzekeringen in je branche

Weet jij niet welke verzekeringen passen bij je bedrijf? Geen zorgen! We helpen je verder op weg met onze branche inzichtentool. Vul je branche in en je krijgt de meest gekozen verzekeringen in jouw branche te zien. Bekijk direct wat er wel en niet verzekerd is. Zo maak je een geïnformeerde keuze.

Aan de slag

Wat dekt een vrachtwagenverzekering?

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden onderaan deze pagina.

Wat dekt een vrachtwagenverzekering niet?

    Er zijn situaties waarin wij de schade niet uitbetalen. Bijvoorbeeld als je rijdt zonder geldig rijbewijs, als je rijdt onder invloed van alcohol of drugs of als je fraude pleegt. Schade aan zaken die je vervoert (voor eigen spullen kun je een transportverzekering afsluiten en voor spullen van anderen een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering) Schade aan de vrachtauto door een reparatiefout.

Wat kost een vrachtwagenverzekering?

De maandelijkse kosten van je vrachtwagenverzekering, oftewel de hoogte van je premie, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld het bouwjaar van je vrachtwagen, het merk, het type en het gewicht. Daarnaast geldt een no-claim korting: je schadevrije jaren bepalen hoeveel korting je kunt krijgen. Je korting kan hierbij oplopen tot 75%. Heb je ergens anders een vrachtwagenverzekering gehad? Dan nemen wij de schadevrije jaren over die je daar hebt opgebouwd. Wil je weten wat een vrachtwagenverzekering jou maandelijks kost? We maken graag persoonlijk een premieberekening voor je. Neem hiervoor contact met ons op.

Verzekering van de opbouw van je vrachtwagen

De opbouw van je vrachtwagen is onderdeel Van je vrachtwagen. De dekking die je voor je vrachtauto kiest geldt ook voor de opbouw. De opbouw van een vrachtwagen kan bijvoorbeeld bestaan uit: een kraantje, een beweegbare bak, een gekoelde ruimte, of een huif. Ook het WA risico van de opbouw is verzekerd. Als je bijvoorbeeld tijdens het lossen met je kraan iemand raakt, dan is dit risico hiermee verzekerd. Er is geen standaard dekking voor eigen gebrek, foutief gebruik of schade aan spullen. Schade door de lading tijdens het laden en lossen is een niet gedekt met deze verzekering. Hiervoor kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Verzekering van de oplegger van je vrachtwagen

Je oplegger verzeker je als aanhanger. Bekijk hier de aanhangerverzekering.

Direct afsluiten?

Wil jij je vrachtwagen verzekeren? Bereken je premie eenvoudig online of neem contact met ons op via 088-7226666 om deze verzekering af te sluiten. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 17:30 uur.

Je kunt deze verzekering afsluiten als je een zakelijke rekening hebt bij Rabobank. Nog geen zakelijke klant? Bekijk hier hoe je een zakelijke rekening kunt openen.

Veelgestelde vragen