Bedrijfshypotheek

Zoek je een bedrijfshypotheek om te investeren in een bedrijfspand of ander commercieel vastgoed? Met de zakelijke lening van de Rabobank kun je jouw plannen realiseren. De bedrijfshypotheek is ook geschikt voor verbouwingen.

Een bedrijfspand geeft je onderneming uitstraling. Het is een uitvalsbasis waar jij en je medewerkers prettig werken en klanten ontvangen kunnen worden. De koop van een bedrijfspand zelf bekostigen, is meestal geen optie. Daarom is er de bedrijfshypotheek. Daarmee kun je investeren in een nieuw bedrijfspand, een extra vestiging of een verbouwing.

Wat is een bedrijfshypotheek

Een bedrijfshypotheek is een zakelijke lening die is afgestemd op het kopen of verbouwen van een bedrijfspand. Een bedrijfshypotheek heeft meestal een looptijd van ongeveer 25 jaar. In sommige gevallen is dat korter. Bij verbouwingen geldt een looptijd van ongeveer 10 jaar. Hierbij speelt ook mee in hoeverre je de investering kunt afschrijven.

Kenmerken van de bedrijfshypotheek

  • een lineaire lening
  • vaste of variabele rente
  • looptijd is afgestemd op het investeringsdoel en de afschrijving
  • als je kiest voor een slottermijn, kun je deze in één keer terugbetalen of een herfinancieringsverzoek doen

Rente van een bedrijfshypotheek

Het vaststellen van de rente is maatwerk. We kijken daarbij naar je bedrijf, naar je branche, de verwachtingen voor de komende jaren en de waarde van het pand. Voor dat laatste is een taxatie nodig door een erkend taxateur. We willen een goede inschatting kunnen maken of een bedrijfshypotheek bij je past en of je de maandlasten kunt dragen.

Bedrijfshypotheek aanvragen

We gaan graag met je in gesprek over de bedrijfshypotheek. Je kunt de voorbereidingen voor dit gesprek online treffen. Je kunt dit zelf doen, samen met je boekhouder of accountant of met hulp van een Rabobankadviseur.

Lees meer over het aanvragen

Verzekering voor het bedrijfspand

Verzeker je bedrijfspand met de gebouwenverzekering van Interpolis. Hiermee ben je verzekerd tegen onder andere brand-, water- en inbraakschade.

Lees meer over de gebouwenverzekering