De Rabo Groen Lening is een zakelijke lening voor duurzame projecten of innovaties. Deze groene financiering heeft een gunstige rente vanwege de zogenaamde groenkorting.

gunstiger rentetarief voor duurzame projecten en innovaties looptijd tot 10 jaar
Maak een afspraak

Wat is de Rabo Groen Lening?

De Rabo Groen Lening is een zakelijke lening waarmee je een duurzaam of innovatief project financiert tegen een gunstige rente. De groenkorting gaat in als de overheid een groenverklaring verstrekt voor je project.

Wat zijn de kenmerken van de Rabo Groen Lening?

Het minimale bedrag dat je kunt lenen met de Rabo Groen Lening is € 25.000. Er is een flexibele looptijd tot 10 jaar van toepassing. 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beoordeelt of je in aanmerking komt voor deze vorm van lenen. Voldoet je project of investering aan de voorwaarden van de Regeling Groenprojecten? Dan geeft RVO een groenverklaring af.

Groenverklaring voor je groene lening

Voor de Rabo Groen Lening heb je een groenverklaring nodig. Je komt hiervoor in aanmerking als je investering valt in de volgende categorieën:

natuur, bos en landschapbiologische landbouwgroen label kassenduurzame melkveehouderijagrificatiegrondstofbesparing door terugwinning en hergebruikduurzame energie (zonnepanelen, aardwarmte, warmte-/koudeopslag en windenergie)duurzaam bouwen (nieuwbouw en renovatie)duurzame mobiliteitduurzame waterketens

Je kunt de groenverklaring laten aanvragen via je Rabobankadviseur.

Wat zijn de kosten?

Voor de Rabo Groen Lening betaal je dezelfde kosten als voor een andere lening. Bij deze lening profiteer je van een groenkorting. De hoogte van de groenkorting wordt bepaald door de bank en kan wijzigen.

De Rabobankadviseur kan je meer vertellen over de kosten van een Rabo Groen Lening. Maak daarvoor een afspraak.

Maak een afspraak
Voorwaarden

Voor een groene lening moet je voldoen aan de voorwaarden die de overheid stelt voor een groenverklaring. 

De groenkorting kan vervallen als in de toekomst de (fiscale) regelgeving verandert of als de bank onvoldoende groen geld kan aantrekken. Dit kan betekenen dat je lasten stijgen.

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Maak een afspraak