Ondernemen is vernieuwen, zoals je weet. Ben jij met je bedrijf van plan te investeren in innovatie? Dan komt je mogelijk in aanmerking voor een Rabo Lening met EIF InnovFin. Door een garantie van het European Investment Fund (EIF) kun je een aantrekkelijke korting krijgen op de rente. Bespreek je mogelijkheden met een van onze adviseurs.

voor onderzoek en innovatie aanbod op maat aantrekkelijke rentekorting

Rentekorting om innovatie te stimuleren

De korting op je rente kan oplopen tot 1,5 procent voor de hele looptijd van de lening. Wij kunnen deze korting aanbieden omdat de financiering gegarandeerd wordt door het European Investment Fund (EIF). Dit fonds wil op deze manier innovatie stimuleren. Hoe hoog de korting precies uitvalt, hangt af van je bedrijf en je plannen.

Wees er snel bij als je gebruik wilt maken van deze innovatieregeling. Het bedrag dat beschikbaar is voor deze korting is namelijk beperkt. Als het bedrag op is, kunnen wij geen Rabo Lening met EIF InnovFin meer verstrekken. Het moment van aanvragen is mede bepalend of de rentekorting kan worden toegekend.

Kom ik in aanmerking?

De regeling is bedoeld voor bedrijven die investeren in onderzoek en innovatie. De definitie die wij, het EIF en de Europese Investeringsbank (EIB) hanteren, is breed. Snelgroeiende ondernemingen, zoals start-ups, komen ervoor in aanmerking. Ook bedrijven die een patent, award of andere prijs op het gebied van innovatie hebben ontvangen kunnen gebruikmaken van de Rabo Lening met EIF InnovFin.

Er gelden verschillende regels waar je aan moet voldoen om te lenen met de op maat gemaakte rentekorting. Onder andere:

In je bedrijf werken minder dan 500 fte’s.Je onderneming voldoet aan een van de geselecteerde innovatiecriteria. Je hebt bijvoorbeeld al een subsidie, garantie of prijs voor innovatie ontvangen, je bedrijf is in de afgelopen drie jaar met minimaal 20 procent per jaar gegroeid of je gaat het bedrag van de lening gebruiken voor onderzoek en innovatie.Het bedrag dat je wilt lenen ligt tussen € 25.000 en € 7.500.000.

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor de regeling? Neem dan contact met ons op.

Van innovatief idee naar financieringsaanvraag

Hoe vraag ik een zakelijke lening met innovatiekorting aan?

De eerste stap naar de financiering met innovatiekorting is een vrijblijvend gesprek om te checken of je in aanmerking komt. Maak hiervoor een afspraak. Tijdens dit gesprek kijk je samen met je adviseur of je voldoet aan de voorwaarden voor een zakelijke lening met EIF InnovFin. Vervolgens ga je aan de slag om de financieringsaanvraag compleet te maken, inclusief de benodigde documenten. De rentekorting verrekenen we in je offerte. 

Maak een afspraak

Belangrijk om te weten over de zakelijke lening met innovatiekorting

Kosten

De rentekosten van de Rabo Lening met EIF InnovFin zijn hetzelfde opgebouwd als die van een reguliere zakelijke lening. Je adviseur kan je hier meer over vertellen. Omdat je je met je bedrijf inzet voor innovatie, krijg je een rentekorting voor de gehele looptijd van je lening.

Voorwaarden

Informatiedeling

Als wij een zakelijke lening met EIF-garantie voor innovatie verstrekt hebben, mogen we altijd informatie over je bedrijf, de lening en elke zekerheid die te maken heeft met de lening aan de EIB en het EIF doorgeven. De EIB en het EIF mogen deze informatie gebruiken op hun website en in persberichten.

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering