Wat wordt de rente van mijn zakelijke financiering?

Als je van plan bent om te investeren, wil je natuurlijk op tijd weten hoeveel rente je betaalt voor de financiering. Bij ons krijg je binnen 15 minuten inzicht in je leenbedrag en rentetarief. Je hoeft hier meestal geen prognoses voor aan te leveren. Zo weet je snel en vrijblijvend waar je aan toe bent.

Bekijk de video 'Snel duidelijkheid over financieren bij Rabobank' op https://www.youtube.com/watch?v=myt9rwKFSCY

Zo berekenen we de rente

Veel ondernemers zijn verbaasd als ze horen dat ze binnen 15 minuten een indicatie kunnen krijgen van hun rente. Voorheen duurde dit veel langer. Bovendien moesten ondernemers veel meer gegevens aanleveren. Hoe komt het dat dit nu makkelijker is geworden? Dat leggen we graag uit in deze korte animatievideo.

Welke factoren bepalen je rentetarief?

Als je een financiering hebt, dan betaal je rente aan ons. Deze rente is een vergoeding voor het verstrekken van een financiering. De hoogte van het rentetarief wordt onder meer bepaald op basis van je financiële situatie, je investeringsdoel en de eventuele zekerheden die je inbrengt. Dat zit zo:

    De financiële gezondheid bepalen we aan de hand van je jaarcijfers en je transactiegegevens. Gezonde bedrijven kunnen rekenen op een scherpere rente. Als bank is het spannend om een financiering te verstrekken voor een investering waarbij de winstgevendheid onzeker is. Je betaalt voor dit soort investeringen een hogere rente dan voor relatief veilige investeringsdoelen. Wil jij zekerheden inbrengen? Dat verlaagt voor ons het risico als je bedrijf in zwaar weer komt. Zekerheden zorgen daarom meestal voor een lagere rente.

Je rente bestaat uit vier onderdelen: fundingkosten, risicokosten, operationele kosten en vermogenskosten. De fundingkosten zijn weer opgebouwd uit de marktrente en liquiditeitskosten. De opslag bestaat uit de liquiditeitskosten, risicokosten, operationele kosten en vermogenskosten. Meer weten?

Zo check je hoe hoog je rente wordt

1

Bereid je aanvraag voor

Bepaal hoeveel financiering je nodig hebt.

2

In 15 minuten de online aanvraag invullen

Start de aanvraag en vul enkele gegevens in over je bedrijf en investering.

3

Bekijk je indicatieve aanbod

Je krijgt direct inzicht in je rente én leenbedrag.

4

Nog een paar gegevens

Om de aanvraag compleet te maken.

5

Persoonlijk gesprek over je aanvraag

Wij staan in elke fase voor je klaar.

6

Teken de offerte en ga aan de slag

Zo kan jij verder met ondernemen. Na ondertekening kun je vaak al binnen twee werkdagen gebruikmaken van de financiering.