Ondernemers zijn bezig met innovatie

Zo financier je jouw vernieuwende plan

Heb je een idee waarmee je jouw bedrijf kunt vernieuwen? Mooi! Zo stoom je jouw bedrijf klaar voor de toekomst. Tijd om te onderzoeken waar je het geld vandaan gaat halen. Ontdek waar je op moet letten, en maak een afspraak om met ons te sparren over je plan.

Van idee naar investeringsplan

Als ondernemer weet je zelf het best hoe je jouw bedrijf gaat vernieuwen. Welke route je ook kiest, de weg naar een succesvol investeringsplan is verrassend vaak hetzelfde. Je werkt eerst toe naar een goed doordacht investeringsplan, inclusief cijfers die je verhaal ondersteunen. Dit plan biedt houvast bij elke beslissing die je neemt.
1. Wat ga je concreet doen?
Leg uit waarom je met deze investering de volgende stap zet met jouw bedrijf. Ook bepaal je uit welke onderdelen het plan bestaat, zoals een bedrijfspand, inventaris en zonnepanelen.
2. Welk bedrag heb je nodig?
Maak een realistische inschatting van het bedrag dat je nodig hebt. Bepaal ook hoeveel je zelf inlegt. Bestaat je plan uit meerdere onderdelen? Werk het budget dan per onderdeel uit.
3. Wat gaat het opleveren?
Door je plan door te rekenen, kom je later niet voor verrassingen te staan. Met je prognoses bewijs je dat je goed over alle scenario’s hebt nagedacht.
4. Hoe zet je de puntjes op de i?
Tip 1 van onze accountmanagers: betrek je partner, accountant of boekhouder bij het proces. Zo’n frisse blik leidt vaak tot een scherper plan én vergroot de kans dat je aanvraag succesvol is.
Anneke Olthuis

We helpen je graag verder

Heb je een investeringsplan en wil je in een vroeg stadium weten wat je mogelijkheden zijn? We staan voor je klaar.

snelle indicatie van de haalbaarheid
tips over het aanvraagproces
inzicht in de verschillende financieringsvormen

Dit zijn je financieringsmogelijkheden

Een zakelijke lening is al lang niet meer de enige manier om je vernieuwende plannen te realiseren. Steeds meer ondernemers plukken de vruchten van lease, crowdfunding en investeringsfondsen. Nadeel van al die nieuwe vormen is dat veel ondernemers door de bomen het bos niet meer zien.

Gelukkig helpen wij je bij de zoektocht naar de juiste financiering. Welke oplossing het best past, hangt af van je plan. Zo is de Innovatielening speciaal voor ondernemers met vernieuwende plannen. En Rabo Lease is een uitkomst als je wilt investeren in bedrijfsmiddelen, zoals elektrische auto’s of zonnepanelen.

Van innovatief idee naar financieringsaanvraag

Zo regel je de aanvraag van je financiering

Als ondernemer met investeringsplannen wil je graag in een vroeg stadium in gesprek met de bank. Bijvoorbeeld om tips in te winnen over het aanvraagproces. Of om te sparren over de haalbaarheid van een financieringsaanvraag. Daar helpen we je graag mee. Maak daarom een telefonische afspraak om samen met een adviseur te sparren.

Ben je klaar met voorbereiden en heb je vertrouwen in je plan? Dan kun je aan de slag met de online aanvraag. Controleer wel even of je de benodigde gegevens bij de hand hebt.

Ondernemen = Vernieuwen

Voor veel ondernemers is vernieuwen iets waar ze energie van krijgen. Maar waar begin je? In deze videoreeks helpen andere ondernemers jou op weg.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer