Wat is een zakelijke hypotheek?

Een zakelijke hypotheek is een langlopende zakelijke lening waarmee je de aankoop of verbouwing van onroerend goed financiert. Je kunt onroerend goed aanschaffen voor eigen gebruik, maar ook voor de verhuur aan andere partijen.

Looptijd zakelijke hypotheek

De looptijd van een zakelijke hypotheek is vaak langer dan 20 jaar. Dit is afhankelijk van je investeringsdoel en het type onroerend goed. Na de eerste 10 jaar bekijken we samen of de financiering nog past bij je situatie. Heb je een voorkeur voor een andere looptijd? Na het indienen van je online aanvraag bespreek je deze altijd met een van onze financieel adviseurs. Je kunt dan je voorkeur bespreken, we bekijken samen wat er mogelijk is.

Kosten zakelijke hypotheek

Bij het financieren van een bedrijfspand betaal je altijd behandelingskosten en een vaste rente over de overeengekomen looptijd. Deze zakelijke hypotheekkosten en de hoogte van de rente worden op basis van verschillende factoren vastgesteld. Daarom verschilt dit bedrag per situatie wanneer je een bedrijfspand wilt financieren. Door online je persoonlijk aanbod te berekenen, ontdek je vaak al binnen 15 minuten wat je rentetarief wordt.

Eigen inbreng

Wanneer je een bedrijfspand wilt aankopen, kan het handig zijn om een deel van de investering vanuit eigen inbreng te financieren. Het is afhankelijk van je situatie of dit nodig is en wat de hoogte hiervan is. Bereken online je aanbod en ontvang binnen 15 minuten een indicatie van je mogelijkheden. Is er toch maatwerk nodig? Ook dat kun je bespreken met een adviseur tijdens het videogesprek.

Zakelijke hypotheek berekenen

Een zakelijke hypotheek tot € 1 miljoen vraag je gemakkelijk online aan. Vaak bereken je binnen 15 minuten al je persoonlijk aanbod. Zo krijg je snel een indicatie van de hoogte van de hypotheek en wat je per maand betaalt. Geheel vrijblijvend, zodat je rustig over ons aanbod kunt nadenken. Wil je weten hoe het berekenen van een zakelijke hypotheek precies werkt? We leggen het je graag uit .

Waarom een bedrijfshypotheek van Rabobank?

Bij Rabobank kun je rekenen op snel duidelijkheid én persoonlijk contact. Liever sparren over je investering voor of tijdens je aanvraag? Onze adviseurs staan voor je klaar.

Na je online aanvraag ga je samen met een van onze financieel adviseurs in gesprek over de financiering en kun je al je vragen stellen. Hier vertellen we ook meer over de taxatie van het pand. Zo stellen we de bedrijfslening samen die aansluit bij jouw situatie.

Zo werkt het online aanvragen van een zakelijke hypotheek

1

Bereid je aanvraag voor

Bepaal hoeveel financiering je nodig hebt.

Toon meer
2

In 15 minuten de online aanvraag invullen

Start de aanvraag en vul enkele gegevens in over je bedrijf en investering.

Toon meer
3

Bekijk je indicatieve aanbod

Je krijgt direct inzicht in je rente én het maximale leenbedrag.

Toon meer
4

Nog een paar gegevens

Om de aanvraag compleet te maken.

Toon meer
5

Persoonlijk gesprek over je aanvraag

Wij staan in elke fase voor je klaar.

Toon meer
6

Teken de offerte en ga aan de slag

Zodat jij verder kan met ondernemen.

Verzeker je bedrijfspand

Ga je een bedrijfspand aanschaffen? Vergeet dan niet om ook een gebouwenverzekering te regelen. Schade aan je bedrijfspand door bijvoorbeeld brand, inbraak of water kan namelijk grote gevolgen hebben. Wordt je bedrijfspand door een verbouwing meer waard? Dan is het belangrijk je verzekering te controleren en – indien nodig – te updaten. Zo blijft je verzekering passen bij je bedrijf.

Veelgestelde vragen over een zakelijke hypotheek

Veel ondernemers worstelen met de keuze tussen een pand kopen of huren. Kopen kan op lange termijn aantrekkelijk zijn, maar hoe pak je het aan? En heb je dan recht op investeringsaftrek? We hebben de antwoorden op de meestgestelde vragen van ondernemers op een rij gezet.