Kun je zakelijk rood staan met een rekening courant krediet, maar gebruik je dat niet of nauwelijks? Dan kun je je kredietlimiet verlagen. Je bespaart dan op de kredietprovisie. Je kunt je limiet in één keer verlagen, of in stappen met een inperkingschema.

Zo verlaag je je kredietlimiet

  1. Log in met de oranje knop. Heb je meerdere kredieten, dan zie je een overzicht. Kies het krediet waarvoor je de limiet wilt verlagen.
  2. Geef aan of je de verlaging in één keer wilt, of met een inperkingschema.
  3. Kies de kredietlimiet die je wilt. De limiet is minimaal € 5.000 en maximaal je huidige limiet. Kies voor 'Volgende'.
  4. Controleer de gegevens en kies voor Verzenden.

We behandelen je verzoek binnen vijf werkdagen. Als we vragen hebben, nemen we contact met je op. Zodra je verzoek verwerkt is, ontvang je een bevestiging per post.

Verlaag kredietlimiet

Limiet in stappen verlagen: inperkingschema

Je kunt je kredietlimiet in stappen verlagen. Dat doe je met een inperkingschema. Met zo’n inperkingschema verlaag je de limiet in een door jou gekozen tempo, dat je ook weer kunt wijzigen.

Goed om te weten

Met het verlagen van je kredietlimiet bespaar je kosten. Hoe lager je kredietlimiet, hoe lager de kosten. Die kosten bestaan meestal uit kredietprovisie en in sommige gevallen bereidstellingsprovisie.

Heb je je kredietlimiet verlaagd en wil je die toch weer verhogen? Dan moet je een nieuwe aanvraag indienen. Houd daar rekening mee.

Krediet beëindigen

Gebruik je je krediet helemaal niet meer? Zeg het dan op.

Krediet opzeggen

Service en Contact