Uitstel aanvragen van aflossingsverplichtingen van lening

Als MKB-ondernemer kun je zes maanden uitstel van aflossingsverplichtingen van je lening(en) aanvragen. Als klant moet je zelf aangeven dat je uitstel wilt. Dat doe je door online een formulier in te vullen via de onderstaande link. Vermeld hierbij het leningnummer van de lening(en) waarvoor je uitstel wilt aanvragen.

Uitstel aanvragen

Als we je verzoek verwerkt hebben, ontvang je een bevestigingsbrief. Gezien de drukte kan dit langer duren dan je van ons gewend bent. Belangrijk om te weten: we vragen je altijd om te onderzoeken of je gebruik kunt maken van overheidsmaatregelen, zoals het uitstellen van belastingen en de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud. Als je het verzoek uiterlijk zondag 19 april 23:59 uur indient, zal het uitstel gelden voor de aflossingsverplichtingen vanaf april.

Geen uitstel van rentekosten

Let op: het gaat om uitstel van aflossingsverplichtingen, niet om uitstel van de rentekosten van de lening. Heb je een annuïtaire zakelijke lening, waarbij je een vast bedrag voor rente en aflossing betaalt? Dan kun je hier helaas geen uitstel voor aanvragen. Bespreek in dat geval met je accountmanager de alternatieven.

Uitstel voor bedrijven met een financieringsbedrag hoger dan 3 miljoen euro

Heeft je bedrijf meer dan 3 miljoen euro aan financieringen uitstaan bij de Rabobank? Ook dan vul je het online formulier in om uitstel aan te vragen. Voor de maand april moet je aanvraag uiterlijk zondag 19 april 23:59 uur ingediend zijn. Vervolgens nemen we persoonlijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Uitstel voor bedrijven die begeleid worden door Bijzonder Beheer

Wil je uitstel van aflossingsverplichtingen aanvragen en kreeg je bedrijf voor de uitbraak van Corona al begeleiding van de afdeling Bijzonder Beheer? Ook dan vul je het online formulier in om uitstel aan te vragen. Voor de maand april moet je aanvraag uiterlijk zondag 19 april 23:59 uur ingediend zijn. Vervolgens zullen wij je laten weten welke mogelijkheden er zijn.

Uitstel aanvragen