Masterclasses voor cultuurclubs in Oss-Bernheze

22 maart 2023 11:14

In het leefgebied Oss-Bernheze zijn we dit jaar gestart met de Rabo Clubsupport Cultuureditie. In de vorm van verschillende masterclasses ondersteunen we verenigingen en cultuurclubs uit de omgeving Oss-Bernheze met het worden en blijven van toekomstbestendige organisaties.

Eén van de masterclasses uit het programma is de masterclass: 'Communicatie & Zichtbaarheid'. Mede mogelijk gemaakt door NOC*NSF, LKCA en onze partner theater de Lievekamp. Het programma bestaat uit een kick-off moment, drie plenaire bijeenkomsten, één 1-op-1 moment en een gezamenlijke terugkomdag.

Een professional uit het vak neemt ze mee in de stappen van een communicatieplan. Hoe ziet dit er uit? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat heb je nodig? Enerzijds wordt dit gedaan door middel van een stuk theorie en anderzijds met behulp van praktijkvoorbeelden van zowel theater de Lievekamp als Rabobank.

Maar dat is het niet het enige. De cultuurclubs en -verenigingen gaan namelijk ook aan de slag met een eigen mini campagne. Om zo gelijk de theorie in de praktijk toe te passen. Tijdens de eerste masterclass was een fotograaf aanwezig die beelden heeft geschoten die gebruikt kunnen worden voor deze campagne. Het doel van de campagne: neem je leden, vrijwilligers, partners, huurders, toekomstige leden, noem het maar op mee in jouw proces. Laat zien dat je bezig bent met de toekomst en welke stappen je hiervoor aan het zetten bent. Aan het einde van het programma worden de campagnes aan elkaar gepresenteerd en besproken, om zo ook te leren van een ander. De andere masterclasses die onder de Rabo Clubsupport Cultuureditie vallen zijn: ‘Boeien en binden van leden en vrijwilligers’ en ‘Meer inkomsten voor je vereniging’.