Rabobank gaat partnership aan met Nivo Sparta en MHC

2 mei 2024 9:22

Rabobank, Nivo Sparta en MHC Bommelerwaard zijn een driejarig partnerschap aangegaan. Door die samenwerking kunnen de voetbalclub en hockeyclub nog meer aandacht geven aan verduurzaming en inclusiviteit. Er is gekozen voor deze twee verenigingen omdat zij een grote impact hebben op de lokale samenleving. Het zijn volwassen clubs, die goed om zich heen kijken hoe zij zich breder kunnen inzetten voor de samenleving.

Partnershi[p AB

Oekraïense vluchtelingen
Voorzitter Maurice Moolenaar van de businessclub van Nivo Sparta is heel blij met de overeenkomst. “Wij richten ons als club al langer vergroening”, vertelt hij. “Zo gebruiken we ledverlichting en zonnepanelen en willen we robotmaaiers inzetten, zodat we het zwaardere materieel vaker kunnen laten staan.” De club zet ook in op het stimuleren van de inclusiviteit door onder andere het jaarlijkse Al Amal toernooi en door Oekraïense vluchtelingen te laten voetballen. De bijdrage uit het partnership komt daarbij goed van pas.

Vitaliteitsprogramma’s
Ook MHC Bommelerwaard heeft een goede bestemming voor het geld van de Rabobank. “Wij zijn al langer bezig met verduurzamen en doen er alles aan om ons elektriciteits- en gasverbruik te verminderen”, zegt bestuurslid Jacco Maas. “Daarnaast kunnen we het geld goed gebruiken om hockey onder de aandacht te brengen bij de jeugd. Ook voor kinderen uit gezinnen die het wat moeilijker kunnen betalen en voor Oekraïense kinderen maken wij het mogelijk lid te worden, een hockeystick aan te schaffen en sportkleding.” Niet alleen de jeugd krijgt extra aandacht van MHC. “Samen met een fysiotherapeut uit de regio organiseren wij speciale vitaliteitsprogramma’s voor senioren, die niet meer kunnen hockeyen, maar nog wel willen bewegen.”

Het partnership is aangegaan voor de duur van drie jaar. Beide verenigingen kunnen rekenen op 5000,- euro per jaar. Al eerder ging Rabobank een partnership aan met De Poorterij in en voetbalclub Achilles Veen. De langdurige partnerships zijn voor Rabobank een nieuwe manier om het lokale verenigingsleven te ondersteunen.