Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

6 december 2023 12:48

De woningmarkt kent steeds grotere uitdagingen. Een pasklare oplossing is helaas niet voorhanden. Toch denken wij dat Samen Zelfbouwen (CPO) een deel van de oplossing zou kunnen zijn. Daarom investeert Rabobank in de regio Midden-Brabant de komende jaren flink in deze manier van bouwen.

CPO3

CPO Desk

Als een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland zien wij het aantal (aan)vragen voor CPO-projecten toenemen. Om deze ontwikkeling een extra impuls te geven, roepen we als Rabobank in Midden-Brabant de CPO-desk in het leven. Bij deze desk, die bemand wordt door twee gespecialiseerde adviseurs, kunnen mensen terecht met al hun vragen over Samen Zelfbouwen. Door hun expertise op het gebied van financiën en regelgeving, maar ook door de inzet van hun netwerk, kunnen de adviseurs het zelfbouwproces veel makkelijker maken.

De adviseurs van de CPO-desk

Dave Verhulst en Geert-Jan van den Oord zijn de gespecialiseerde adviseurs van de CPO-desk.

Dave is 25 jaar financieel adviseur met speciale interesse voor nieuwbouw- en CPO-projecten. Dave: “Als specialist van de CPO-desk wil ik mensen helpen mogelijkheden te zoeken. Ik vind het een uitdaging om hun verwachtingen overtreffen. Ik heb kennis op het gebied van financieren maar kan als specialist van de CPO-desk ook mijn kennis op het gebied van CPO en nieuwbouw inzetten om ander soort vragen te beantwoorden. Wij zijn er om mensen te begeleiden en breed te adviseren, zodat zij samen hun droom kunnen gaan verwezenlijken.”

Geert-Jan van den Oord werkt 46 jaar bij Rabobank en heeft een groot netwerk in de kring Midden-Brabant opgebouwd. Geert-Jan: “Met behulp van mijn netwerk kan ik mensen echt verder helpen. Bij de CPO-desk kun je met iedere vraag over Samen Zelfbouwen terecht. Wij zijn er om het CPO-project verder te helpen. Naast financieel advies en begeleiding van de projecten zelf, stellen we ook vergaderruimten beschikbaar voor de mensen die samen aan een CPO-project werken.”

Wat we nog meer doen

Maar er is meer. Zo kunnen CPO-projecten voor de opstartfase een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning vanuit ons Coöperatief Dividend. Een aanvraag indienen kan via de website van de lokale bank onder 'onze coöperatieve bijdrage'.

Meer weten?

Heeft u vragen, ideeën of wilt u in contact komen met de experts van de CPO-desk? Neem dan vooral contact met ons op nieuwbouw.mbr@rabobank.nl.