We zijn op zoek naar ambitieuze ledenraadsleden

31 juli 2023 14:25

Die samen met ons hun leefomgeving willen versterken.

Rabobank

Het verschil maken in de maatschappij, dat moet je durven. Daar is denk- en daadkracht voor nodig. Impact creëren doe je samen. Hoe doe je dat als ledenraadslid?

Je vertegenwoordigt leden: je weet wat leden en klanten belangrijk vinden en je bent actief in één of meer lokale netwerken of clubs. Je bent gemakkelijk aanspreekbaar voor leden, klanten en inwoners van jouw leefomgeving.

Je zet je in voor relevante thema's: je gebruikt jouw specialisme van een sector of thema en gaat aan de slag met een maatschappelijke uitdaging waar Rabobank zich sterk voor maakt: Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Energietransitie of Banking4Food.

Je voert continu dialoog en durft een kritische sparringpartner te zijn.

Je geeft richting aan de bank met jouw input over de bancaire dienstverlening en de maatschappelijke en economische rol van de bank.

Je hebt een belangrijke zeggenschapsrol waarmee je onder andere de lokale raad van commissarissen, inclusief de voorzitter, benoemt en het functioneren van de directievoorzitter en de lokale raad van commissarissen evalueert.

“Wil jij samen met ons je leefomgeving versterken?”

Laten we kennismaken!

Heb jij de coöperatieve mentaliteit waar we naar op zoek zijn? Solliciteer dan nu via deze link.

Een kennismakingsgesprek met alle geïnteresseerden plannen we periodiek.

Stel je eens voor....

Samen met de 1,9 miljoen leden van Rabobank in Nederland bouw je aan de coöperatie van de toekomst. Als ledenraadslid maak jij je sterk voor het belang van leden in jouw leefomgeving!

Je signaleert ontwikkelingen in jouw leefomgeving en zet deze op de agenda. Vanuit jouw kennis en brede netwerk lever je een waardevolle bijdrage aan één of meer maatschappelijke thema's die actueel zijn in je leefomgeving. Dit doe je door initiatieven te ondersteunen op lokaal of regionaal niveau, partijen met elkaar in verbinding te brengen en een kritische sparringpartner te zijn voor de lokale raad van commissarissen en directie. Stel je eens voor... Growing a better world together. Wij doen het graag samen met jou!

Jouw mening telt en wordt door de voorzitter van de lokale raad van commissarissen, die jij samen met de andere ledenraadsleden benoemt, meegenomen als input voor de Algemene Leden Raad. Dit is het hoogste besluitvormingsorgaan van Rabobank.

Naast ledenvertegenwoordiging heeft de gehele ledenraad vier formele rollen, waar je ook invulling aan geeft. Deze rollen zijn vastgelegd in de statuten:

Formele rol (zoals het benoemen van de raad van commissarissen en het vaststellen van het budget voor het coöperatief dividend).

Verbindingsrol (de leefomgeving versterken en de financiële en maatschappelijke dienstverlening van Rabobank verbeteren op basis van input van de leden).

Signaleringsrol (gevraagd en ongevraagd signalen geven aan de directeur en de lokale raad van commissarissen over wat speelt in het lokale werkgebied).

Sparringrol (klankbord en sparringpartner zijn voor de directeur en lokale raad).

Handig om te weten

Uiteraard ben je klant en lid bij Rabobank, 18 jaar of ouder en woonachtig in het werkgebied. De selectiecommissie bestaat uit 2 ledenraadsleden en de coöperatief Directeur van Rabobank Tilburg en omstreken. De ledenraad van Rabobank Tilburg en omstreken bestaat uit 30 leden, die een evenwichtige afspiegeling moeten vormen op basis van sectoren, zakelijk/particulier, leeftijd, man/vrouw en de diverse kernen die horen bij Rabobank Tilburg en omstreken.

Wij hebben diversiteit en inclusie hoog in het vaandel! Wij roepen dan ook nadrukkelijk iedereen op om bij interesse te solliciteren. Iedereen kan meedoen!

Ledenraadsleden ontvangen een vaste vergoeding van €1.500,- per jaar inclusief reis- en onkosten.