Rabobank Assen en Noord-Drenthe Samen voor Oekraïne

5 juni 2022 15:06

Vrijwel in elke gemeenten zijn er initiatieven voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Op allerlei manieren worden acties opgestart om hulp te bieden. Rabobank levert hier op meerdere manieren een bijdrage aan. Graag attenderen wij u op ons ondersteuningsfonds voor huisvesting van Oekraïners.

Verzend het artikel per e-mail
Samen voor Oekraïne

Rabobank heeft budget beschikbaar

De Rabobanken in Groningen en Drenthe hebben budget beschikbaar gesteld voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in onze regio. De focus ligt hierbij op huisvesting. Dat past bij ons. De werkgroep Oekraïne heeft in de afgelopen maanden al meerdere projecten ondersteunt. Dat zijn projecten die middelen nodig hebben voor een kleine verbouwing om wonen mogelijk te maken. Aanschaf van meubelen en huishoudelijke materialen. Maar ook sport en spelmateriaal voor vermaak in huis.

Organisaties kunnen hun initiatieven aanmelden

Kent u initiatieven die middelen kunnen gebruiken om goede huisvesting voor de vluchtelingen mogelijk te maken, dan kunt u hen attenderen op ons ondersteuningsfonds. Hier kunt u een aanvraag indienen. Vermeld duidelijk in de aanvraag dat u gebruik wilt maken van het ondersteuningsfonds Oekraïne.

Er gelden een aantal voorwaarden:

- We richten ons op initiatieven voor de huisvesting van opvang van vluchtelingen uit Oekraïne - Bij voorkeur aanvragen tussen de € 1.000 en € 5.000 - Voor een aanvraag zijn wij gebonden aan professionele organisaties (kvk) die bankieren bij de Rabobank - Nieuwe aanvragen behandelen we elke woensdag. De aanvrager ontvangt binnen een week een reactie - De aanvragen kunnen worden ingediend via ons fondsaanvragen systeem. Vermeld hierbij dat u gebruik wilt maken van het ondersteuningsfonds Oekraïne

Aanvullende informatie

Om de aanvraag in te dienen vragen wij je om het aanvraagformulier zo goed mogelijk in te vullen. En een plan van aanpak en een begroting toe te voegen onder de bijlagen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken via communicatie.grd@rabobank.nl