Coöperatiefonds keert € 202.250,- uit

12 april 2023 12:12

De ledenraden van de Friese Rabobanken hebben in het eerste kwartaal van 2023 aan 39 maatschappelijke projecten in de regio een totale bijdrage van € 202.250,- toegezegd vanuit het Coöperatiefonds.

Verzend het artikel per e-mail

Coöperatiefonds

Met een donatie vanuit dit fonds geven we een deel van ons resultaat terug aan de samenleving. Wij noemen dat Coöperatief Dividend. De bank steunt daarmee breed maatschappelijke projecten die gericht zijn op het versterken van de regio als het gaat om de energietransitie, voedseltransitie en transitie naar een inclusieve samenleving. Denk bijvoorbeeld aan projecten als het verduurzamen van een buurthuis, de aanleg van een moes- of pluktuin of het stimuleren van biodiversiteit in een dorp of buurt. Samen met de vele vrijwilligers die uiteenlopende projecten realiseren biedt Rabobank met een financiële bijdrage nét dat stukje extra.

Overzicht projecten in Friesland

Bekijk hier een overzicht van alle projecten die in het eerste kwartaal een bijdrage hebben ontvangen.

Aanvraag indienen?

In 2023 keert het Rabobank Coöperatiefonds nog drie keer uit. De volgende deadlines voor het indienen van aanvragen zijn 1 juni, 1 september en 15 november. Voor meer informatie en de voorwaarden ga naar het kopje 'Onze coöperatieve bijdrage' op onze Homepagina.