Rabobank helpt maatschappelijke gebouwen aan zonnepanelen

20 juli 2022 16:23

Zorggroep Apeldoorn en omstreken kan aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Dat is de uitkomst van een actie waarbij de leden van de coöperatieve Rabobank Apeldoorn en omgeving in regio Midden Oost Nederland konden stemmen op gebouwen van maatschappelijke organisaties. De gebouwen met de meeste stemmen ontvangen een aanzienlijke bijdrage voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat we kijken hoe we de gebouwen in onze regio kunnen verduurzamen. Hiervoor kan je natuurlijk denken aan je eigen huis of een bedrijfspand, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van de school, welzijnsorganisatie, sportvereniging, bibliotheek of het theater bij jou in de buurt. Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen.

Bastiaan van Houselt, Concerncontroller Zorggroep Apeldoorn en omstreken: “We zijn blij met het winnen van de actie verduurzamen maatschappelijke gebouwen. Voor de Zorggroep geldt dat we onze maatschappelijke inzet, het verlenen van goede en persoonlijke zorg, zo duurzaam mogelijk willen doen. De bijdrage van Rabobank gebruiken we voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen en dit helpt ons op weg naar de duurzame zorg van de toekomst”.

Barry van de Lagemaat, directeur coöperatieve Rabobank Apeldoorn en omgeving: “Het is van groot belang dat we juist deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we een belangrijke stap in de energietransitie én dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.”

Meer dan 11.000 Rabobankleden in de regio Midden Oost Nederland brachten in het voorjaar hun stem uit. In totaal waren 45 maatschappelijke organisaties in de race voor de bijdrage. De regio kent totaal veertien winnaars die tezamen 160.000 euro ontvangen ten behoeve van de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. Uiteraard kunnen de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet hebben gewonnen samen met Rabobank in gesprek om te kijken hoe zij geholpen kunnen worden met het verder verduurzamen van hun gebouwen middels bijvoorbeeld een financiering en/of deelname aan de Rabo ClubSupport 2022. Kijk hiervoor op rabobank.nl/leden/clubsupport


* Onderschrift foto: vlnr Roelof de Graaf (Ledenraadslid Rabobank), Bastiaan Houselt (Zorggroep Apeldoorn e.o.) en Jocelyn Eising (Rabobank)