Rabo ClubSupport - Airborne Wandeltocht

11 juli 2022 9:58

Rabobank in Gelderland-Zuid is al jaren verbonden met het verenigingsleven. Verenigingen zijn het cement van onze maatschappij, een ontmoetingsplek, en daarom van groot belang. Met Rabo ClubSupport helpen we, samen met onze partners NOC*NSF en LKCA, verenigingen en stichtingen om zelfredzaam en toekomstbestendig te worden.

Verzend het artikel per e-mail
Airborne Wandeltocht, Arnhem en Omstreken - Rabo ClubSupport

Rabo ClubSupport bestaat uit de Stemcampagne en Verenigingsondersteuning. Met de Stemcampagne kiezen onze leden welke lokale clubs hun stemmen verdienen. Aan de hand van het aantal stemmen van Rabobankleden ontvangen clubs een leuk financieel steuntje in de rug. Bijvoorbeeld voor het aanschaffen van muziekinstrumenten of het aanleggen van speelvelden. Met Verenigingsondersteuning helpen we clubs bij het realiseren van hun ambities, door het delen van onze kennis en ons netwerk. Dit kan door 1-op-1 begeleiding, masterclasses of workshops.

De ervaring van de Airborne Wandeltocht met Verenigingsondersteuning

Thijs van der Laan, secretaris Airborne Wandeltocht: “We kampten met een tekort aan vrijwilligers. Daarom namen we op advies van de Rabobank deel aan een masterclass van Rabo ClubSupport. Dankzij de masterclass leerden we dat de doelgroep die we wilden bereiken veel te groot en verspreid was. En dat we ons beter konden focussen op één specifieke doelgroep. Dankzij deze inzichten hebben we inmiddels een aantal nieuwe vrijwilligers gevonden. Een paar daarvan stroomt nu zelfs door in een bestuursfunctie!”

Jouw club ook aanmelden?

Begin 2023 starten we met een nieuwe ronde van het Verenigingsondersteuningstraject in Gelderland-Zuid. Je kunt je club aanmelden voor dit traject. Onze experts uit sport en cultuur ondersteunen je dan bij je hulpvraag over een onderwerp, zoals bijvoorbeeld: ledenbinding, vrijwilligers werven, sponsoring of verduurzaming.

Meer weten en/of aanmelden voor de Stemcampagne of Verenigingsondersteuning? Ga dan naar raboclubsupport.nl

Bekijk hieronder het hele verhaal