Onze steun voor Oekraïne

17 maart 2022 9:48

Rabobank stelt in Maas en Waal - Oost Betuwe eenmalig € 25.000 extra coöperatief budget beschikbaar voor initiatieven die mensen in Oekraïne helpen. Dit fonds is bedoeld voor organisaties die gevestigd zijn in Maas en Waal - Oost Betuwe. Zo zetten we ons samen in voor Oekraïne.

Verzend het artikel per e-mail
Onze steun voor Oekraïne

Heb je een project van een lokale organisatie die doelgericht een actie heeft voor Oekraïne, dan kun je online de aanvraag voor een bijdrage indienen. De aanvrager is dus een organisatie uit het leefgebied en heeft een zakelijke rekening. Uit het projectplan en begroting is duidelijk een bijdrage labelbaar aan hulp in Oekraïne.


De link naar het aanvraagformulier vind je hier

Houd daarbij rekening met het volgende:

De aanvraag wordt gedaan door een lokale organisatie met een zakelijk rekening. De lokale organisatie is ingeschreven bij de KvK. De bijdrage is labelbaar aan een activiteit die mensen uit Oekraïne helpt. De aanvragen worden wekelijks behandeld en je ontvangt binnen twee weken bericht over de uitslag.

Kantoorruimte en vrijwilligerswerk

Naast een financiële bijdrage stelt Rabobank leegstaande kantoorpanden in Nederland beschikbaar voor opvang en bewoning door vluchtelingen. Medewerkers van de bank krijgen de ruimte om tijd te besteden aan hulpinitiatieven voor Oekraïne.

Meer weten over Rabobank en Oekraïne?

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen en bezien op welke andere manieren we hulp kunnen blijven bieden in deze verschrikkelijke humanitaire crisis. Kijk hieronder voor meer informatie over de situatie in Oekraïne en Rabobank.

Veel gestelde vragen van klanten over Oekraïne.