Rabo Ontwikkelbijdrage voor Energiecoöperaties

12 mei 2023 15:56

Energiecoöperaties in Zuid-Holland kunnen vanaf 15 mei een bijdrage bij de Rabobank aanvragen voor kosten die zij maken in de oriëntatie- en ontwikkelfase van een project. Met als doel om samen de energietransitie te versnellen.

Energiecoöperaties spelen een belangrijke rol bij het versnellen van de energietransitie. Zij zetten zich in voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Als Rabobank willen wij deze coöperaties ondersteunen om projecten sneller van de grond te krijgen. Na de opstartfase van een Energiecoöperatie komt er namelijk een fase waarin geld nodig is voor de oriëntatie en ontwikkeling van projecten. Tegelijkertijd is er vaak nog onvoldoende zekerheid om te kunnen financieren. Energiecoöperaties in Zuid-Holland die in deze fase zitten, wil Rabobank dat extra financiële zetje geven. Dit doen wij vanuit ons coöperatief dividend. Het coöperatief dividend is een deel van de winst die Rabobank investeert in de lokale leefomgeving.

Waarvoor kan een bijdrage aangevraagd worden?

Energiecoöperaties in Zuid-Holland (die klant zijn of worden bij Rabobank) kunnen een donatie aanvragen voor maximaal € 10.000,- voor externe kosten die gemaakt worden in de oriëntatie- en ontwikkelfase van een duurzaam energieproject. Bijvoorbeeld voor onderzoek, communicatie, bewonersbijeenkomst en kosten voor het oprichten van een coöperatie die nodig is om te starten met een project. De aanvraag dient aan een aantal criteria te voldoen.

Meer informatie en aanvraag indienen

Meer informatie over de criteria en over hoe een donatie aangevraagd kan worden vind je op onderstaande pagina’s. Klik op het leefgebied waar de energiecoöperatie gevestigd is.

Voor vragen kunnen energiecoöperaties terecht bij de adviseurs van de Energiecoöperatiedesk van Rabobank in Zuid-Holland via energiecooperatiedesk.zh@rabobank.nl.