Vacature: een lid voor Raad van Commissarissen Peelland Zuid

26 mei 2023 13:51

Met hart voor de regio Peelland Zuid en een frisse blik op de positie van de Rabobank daarin!

Als coöperatieve bank streeft Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Daarvoor is het belangrijk, dat elk leefgebied een deskundige toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een Raad van Commissarissen (RvC). De RvC van Peelland Zuid bestaat uit leden uit onze omgeving die gevraagd en ongevraagd advies geven aan onze directie, toezicht houden op de commerciële en maatschappelijke prestaties van de bank en de ledeninvloed waarborgen.

Wij zijn op zoek naar een nieuw lid voor onze raad van commissarissen.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een betrokken commissaris met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding. Als betrokken en actieve leden van de RvC zorgen wij dat Rabobank Peelland Zuid bijdraagt aan het versterken van de samenleving en het welzijn van individuen. Voor de directie ben je een klankbord en vanzelfsprekend vervul je de ambassadeursrol met veel plezier.

Onze nieuwe commissaris is maatschappelijk betrokken en een energieke teamplayer die de coöperatie een warm hart toedraagt. Als persoon ben je verbindend, sensitief en heb je affiniteit met de maatschappelijke thema’s Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking4Food en Energietransitie, waar wij ons voor inzetten.Wij zijn heel benieuwd bij welk thema je betrokkenheid het grootst is.

Een commissaris verbreedt tegelijkertijd zijn eigen kennis en ontwikkelt zich door samen te werken met stakeholders uit het netwerk van Rabobank, deskundige medewerkers van Rabobank en door gebruik te maken van de opleidingsmogelijkheden op gebied van kennis en competenties.

Je hebt feeling met zowel toezichthouden als netwerken en je hebt zin om er bij ons nog beter in te worden. Je bent meevoelend en begripvol en bekijkt de zaken vanuit een objectief perspectief. Als je jouw tanden in een plan hebt gezet, dan ga je er helemaal voor.

Je herkent je in termen als doelgericht, gedreven en doortastend. Je hebt geen moeite om namens de RvC naar buiten te treden en onze standpunten toe te lichten.Je hebt ervaring in vergelijkbare rollen en kent de dynamiek van een RvC omgeving.

De commissaris die wij zoeken woont of werkt binnen het leefgebied van de bank (Deurne, Asten, Someren of Mierlo). Om ook de diversiteit te blijven waarborgen, roepen wij vooral dames met een agrarische achtergrond op om te reageren.

Organisatie

Rabobank Peelland Zuid maakt deel uit van kring Oost-Brabant, samen met de lokale leefgebieden Regio Eindhoven, Meijerij & Maashorst, Land van Cuijk en Maasduinen, De Kempen en Helmond Peel Noord. De bank bestaat uit medewerkers, die denken in kansen, ambitieus zijn en werken in een resultaatgerichte cultuur. Wij houden van creatieve, ondernemende mensen met een echte teamspirit die elkaar feedback geven om beter te worden. Wij geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar om - ook samen met klanten en leden - nieuwe ideeën (door) te ontwikkelen.

Meer informatie

Heb je interesse in deze vacature? Vraag dan naar de volledige profielschets. Je kunt dit doen door te mailen naar: directie.obr@Rabobank.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arjan Elbers, lid van de Raad van Commissarissen, telnr. 06 - 10446812

Je kunt tot en met 10 augustus 2023 reageren via directie.obr@rabobank.nl.