Rabobank is drie jaar lang strategisch partner van de TU/e Contest!

22 maart 2023 15:08

De coöperatieve Rabobank gelooft in de kracht van samenwerking.

Waarom strategisch partner?

De coöperatieve Rabobank gelooft in de kracht van samenwerking. Wij geloven dan ook dat we samen met partners de innovatiekracht in deze regio nog verder kunnen versterken, met oog voor de samenleving van morgen en overmorgen. Daarbij kunnen we verder bouwen op een stevig fundament en netwerk. Zo ook met de TU/e. Met deze partner zullen we de komende jaren onze samenwerking verder intensiveren.

Wat houdt de Contest in?

Studenten met een innovatief idee kunnen aan de wedstrijd meedoen. Ze krijgen de kans om hun ondernemerscompetenties te ontwikkelen, hun netwerk uit te breiden en gave prijzen te winnen. Klik hier voor meer informatie.

Hoe zijn wij vanuit Rabobank betrokken?

Vanuit onze bank zijn Michel Ziekman, startup & scale-up banker en Ronald Saak, champ startup & scale-ups, betrokken als coach bij het hele traject. Ze helpen de studenten verder om hun innovatieve ideeën, die vaak ook betrekking hebben op maatschappelijke kwesties, om te zetten naar levensvatbare zakelijke ideeën, in co-creatie met een breed scala aan experts in het veld.

Hoe ziet het traject eruit?

Op 2 maart vond de kickoff sessie van deze Contest plaats. Dit zegt Ronald Saak over de sessie:

“De opzet van het programma is goed gekozen. Om zoveel mogelijk ‘koudwatervrees’ weg te nemen is de kick-off ingezet om meteen studenten, partners en coaches met elkaar kennis te laten maken op een laagdrempelige manier. Wat me deze avond opviel, is dat studenten niet bang zijn om een gesprek of kennismaking aan te gaan. Naar aanleiding van een aantal korte pitches is mijn aandacht gewekt en kijk ik uit naar het vervolg op deze cyclus”.

Later dit jaar vinden er nog speeddates, workshops en brainstormsessies plaats. De finale staat gepland op 22 juni 2023. Marc Cootjans, coöperatief directeur Rabobank neemt deel in de jury van de TU/e Contest.