Realisatie Tiny Forest in Zeeland

6 maart 2023 13:28

Rabobank Zeeuwse Delta schenkt in 2023 vier Tiny Forests aan het leefgebied. Dit om te vieren dat Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Rabobank Oosterschelde zijn samengegaan.

Verzend het artikel per e-mail

Zo was de eerste plantdag vrijdag 3 maart in Arnemuiden bij basisschool Oleanderhof. De volgende plantdag vindt plaats bij de basisscholen OBS De Casembroot & School met de Bijbel in Sint Annaland op 15 maart. De twee minibosjes worden aangeplant in samenwerking met basisscholen, inwoners, IVN Natuureducatie, gemeente & Rabobank.

In het najaar worden de Tiny Forests in Koudekerke (gemeente Veere) en in Oudelande (gemeente Borsele) aangeplant.

Leerlingen van Oleanderhof hebben het minibosje de naam ‘t Oleanderbosje gegeven. Samen met wethouder Eduard Smit (links) en Birgit Plantema-Uppelschoten van Rabobank Zeeuwse Delta hebben de kinderen het informatiebord met de naam onthuld .

Een minibosje van 600 bomen

Het bosje wat is aangeplant heeft de vorm van een vis. De leerlingen hebben samen met IVN, gemeente, medebewoners en Rabobank de bomen geplant.
,,Wij vinden natuur en duurzaamheid enorm belangrijk”, verklaarde directeur Birgit Plantema-Uppelschoten van Rabobank Zeeuwse Delta. ,,We moeten leven in evenwicht met de natuur. Daarom is dit een prachtig initiatief.”

De kinderen van Oleanderhof gaan met hulp van IVN Natuureducatie het minibosje onderhouden. IVN gaat ook extra natuurlessen geven op school.

Buurtbewoners

Niet alleen voor de kinderen van de school, maar ook voor buurtbewoners is het Tiny Forest een fijne plek om in de natuur te zijn.

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een bos ter grootte van een tennisbaan. Het is een unieke locatie waar mensen elkaar op een gezonde plek kunnen ontmoeten en kinderen van de betrokken scholen in het buitenlokaal lessen krijgen over de natuur. Een minibos in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen en waterberging bij zware regenval. Tiny Forests zijn een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en zoogdieren zoals egels en konijnen. Kortom goed voor de verschillende dieren en planten in een gebied. Het doel van een Tiny Forest is om kinderen te verbinden met de natuur. Lees meer Tiny Forest | IVN